Egyhangúlag elfogadták a beszámolót

2020. 07. 09., cs - 14:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Közgyűlés előtt értékelt dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány.

Veszprém megye 2019. évi közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről számolt be a megyei közgyűlés előtt dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2020. július 9-én délelőtt. Elmondta, hogy a megyében 2019-ben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, emellett a nyomozás eredményessége kiemelkedő országos viszonylatban. Tájékoztatott, hogy ritkán fordul elő súlyos, a szubjektív közbiztonságérzetet negatívan befolyásoló bűncselekmény Veszprém megyében, és ezek felderítése gyors és eredményes. A beszámolón elhangzott, hogy a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet, valamint az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrését a későbbeikben is kiemelt feladatként kezelik a rendőrök, továbbá 2020-ban is cél a közlekedésbiztonság javítása.

A megyei rendőrfőkapitány megköszönte az önkormányzatoknak és a polgárőr szervezeteknek az együttműködést, valamint beszámolt a közgyűlésen az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvánnyal kötött megállapodásról az állatkínzás és a természetkárosítás megelőzése, visszaszorítása érdekében.

A beszámolót követően a képviselők köszönetüket fejezték ki a megye rendőri állományának a közbiztonság érdekében végzett tevékenységért. A képviselők által feltett kérdésekre, hozzászólásaikra dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes szóban adott választ. A Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre elfogadásra javasolta a beszámolót, melyet a testület egyhangúlag – 15 igen szavazattal – elfogadott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.