Együtt a vasútbiztonságért

2019. 10. 11., p - 10:53
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos vasúti közlekedés és a pályaudvarok közbiztonsága érdekében egyeztetett a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szombathely és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szombathely, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetői egyeztető értekezleten vettek részt 2019. október 10-én délután a főkapitányság épületében. Az egyeztetés célja az együttműködők közti kapcsolat szorosabbá tétele, a vasúti személyszállítással, valamint a vagyon- és közlekedésbiztonsággal összefüggő kérdések megbeszélése volt. A jelenlévők értékelték az elmúlt időszak tapasztalatait, továbbá a Magyar Államvasutak Zrt., a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt., a Nemzeti Adó- ás Vámhivatal és a rendőrség közötti 2015-ben kötött együttműködési megállapodás alapján dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány, Lovász Beáta közgazdasági osztályvezető és Lukács György pályavasúti területi igazgató, valamint Kovács Mónika Mária, a területi igazgatóság gazdálkodási igazgató-helyettese a megyében négy vasútállomáson létesített rendőrségi irodához kapcsolódóan írtak alá szerződéseket.

Az értekezleten elhangzott, hogy a veszprémi, pápai, balatonfüredi és badacsonytomaji vasútállomásokon lévő körzeti megbízotti irodákkal a rendőrség a településekre vonattal érkező és távozó utasok, valamint a pályaudvaron dolgozók szubjektív biztonságérzetének növelését tűzte ki célul. Az irodák alkalmasak arra is, hogy a vasútállomás területén és környékén szolgálatot teljesítő rendőrök ott végezzék ügyfeldolgozó tevékenységüket és fogadják a hozzájuk forduló állampolgárokat. Ezen túl az együttműködésen alapuló közös munka magába foglalja többek között a vasúttársaság üzemeltetésében lévő vasúti létesítmények, szerelvények védelmét, a rongálások, lopások elleni fellépést.

Az egyeztetést követően a vezetők közösen megtekintették a veszprémi pályaudvaron létesített körzeti megbízotti irodát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam