Életvédelmi konferencia Salgótarjánban

2018. 11. 09., p - 11:20
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

„Életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatai" címmel rendezett szakmai tapasztalatcserét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2018. november 8-án és 9-én.

Idén immár 13. alkalommal került megrendezésre az „Életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatai" elnevezésű szakmai konferencia, melyet Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitott meg, majd Nagy Tivadar rendőr alezredes a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetője köszöntötte a résztvevőket.

A rendezvényen előadást tartott dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője és Elekesné Lenhardt Zsuzsanna rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző és Értékelő Főosztály vezetője, valamint az ország több megyei rendőr-főkapitányságának bűnügyi igazgatója, bűnügyi technikai osztályvezetői és bűnügyi osztályvezetői, akik beszámoltak az illetékességi területükön az elmúlt időszakban elkövetett emberölés és más kiemelt súlyú bűncselekmények helyszíni szemléjéről, illetve annak tapasztalatairól.

Az előadásokon részt vettek Nógrád megye hat rendőrkapitányságának vezetői, bűnügyi osztályvezetői, a bűnügyi technikai csoportok vezetői, valamint a bűnügyi személyi állomány jelentős része.

A salgótarjáni Salgó Hotelben megtartott rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy a konferencia résztvevői a kiemelt súlyú bűncselekmények helyszíni szemléin tapasztaltakat közvetlen és kötetlen beszélgetés formájában megosszák egymással, valamint megbeszéljék, hogy hogyan segíthetik a bűnügyi helyszínelők a továbbiakban még hatékonyabban a nyomozati tevékenységet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.