Élmezőnyben a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság

2019. 09. 23., h - 15:08
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Dobogós helyen végeztek a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai az Országos Vízirendészeti Járőrversenyen.

Balatonföldvár adott otthont a XVIII. alkalommal megrendezett Országos Vízirendészeti Járőrversenynek az elmúlt héten, melynek célja a vízi rendőrök szakmai ismereteinek felmérése és elmélyítése volt. A feladatok elméleti tesztből, valamint géphajós és evezős gyakorlati versenyszámokból tevődtek össze. Az elméleti rész különböző hajózási szabályokkal kapcsolatos tesztsorokból és szituációs kérdésekből állt. A gyakorlati evezős versenyszámban többek között vitorlás csónakot kellett evezővel hajtani, illetve nagy sebességgel különböző kerülési manővereket és vízből mentést kellett teljesíteni. Egy hajó vezetője kiesett a járműből, akinek a kimentésére a biztosítók soron kívül intézkedtek. Ez a megmérettetés is bizonyította, hogy a gyakorlati számok korántsem veszélytelenek.

A háromnapos rendezvényen a verseny második helyezettje a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság állományába tartozó Csajbók Ferenc címzetes rendőr zászlós és Hódi Rudolf Márk rendőr zászlós lett, míg a harmadik helyen a Besenyei László rendőr törzsőrmester és Keresztes Roland rendőr törzsőrmester által alkotott csapat végzett. A versenyen külön díjat nyert Csajbók Ferenc címzetes rendőr zászlós és Hódi Rudolf Márk rendőr zászlós párosa, akik a gyakorlati verseny legjobbjainak bizonyultak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a csapatok részvételét a versenyen és munkájukhoz további sikereket kíván!

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.