Évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány

2020. 02. 20., cs - 14:47
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2020. február 20-án tartott értekezleten értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. évben végzett munkáját.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, sikerült megtartani az előző év kiváló eredményeit a nyomozás- és a felderítési eredményesség tekintetében. A lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló közterületi jogsértések száma a korábbi évihez képest nézve stagnált. Kiemelte, hogy ebben az évben sem volt felderítetlen emberölés bűncselekmény miatt indított nyomozás a megyében. 

Értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységekről, a jól működő programokról, amelyekkel törekedtek a célcsoportokhoz közelebb kerülni és minél hatékonyabb tájékoztatást, információt átadni. A vezető kiemelte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság továbbra is nagy hangsúlyt fektetett az együttműködés folytatására az önkormányzatok, a polgárőrök, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket foglalkoztató munkáltatók, egyházak, iskolák, civil szervezetek és társszervek vezetőivel, képviselőivel. 

k

Kifejtette, hogy a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma csökkent. Továbbra is kiemelt feladat a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számának csökkentése.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok köszönetét fejezte ki az állománynak a 2019. évben végzett tevékenységért.

Az értekezlet elöljárója, Kovács István rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. évi munkáját, az elért eredményeket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Észak-macedón kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Lezárt akta: Karóval ütötte le szomszédját

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy decsi nővel szemben folytattak súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Hat határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.