Gamauf János emlékére

2020. 08. 04., k - 14:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

10 éve szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégára emlékeztek a balatonalmádi rendőrök.

Gamauf János rendőr főtörzsőrmestert, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság balesethelyszínelőjét, megbízott motoros járőrvezetőjét szolgálatteljesítés közben 10 éve augusztus 4-én érte halálos lövés Alsóörsön. Egy sötétben megbúvó férfi az intézkedő rendőrökre és az ellenőrzött autóra több lövést adott le a település határában. Gamauf János rendőr főtörzsőrmester és a gépkocsi egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

A balatonalmádi rendőrök minden évben leróják kegyeletüket ezen a napon egykori kollégájuk nyugvóhelyénél és halálának helyszínén. A balatonalmádi sírhelynél az emlékezés virágait helyezték el, az alsóörsi emlékműnél gyertyát gyújtottak, majd Borbély Zoltán rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető emlékezett a halála után is példaként szolgáló rendőrre 2020. augusztus 4-én.

A megemlékezésen részt vett Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Kepli Lajos balatonalmádi polgármester, Hebling Zsolt alsóörsi polgármester, továbbá Ferenczy Gábor alpolgármester és Báró Béla jegyző.

megemlékezés

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.