Gamauf János emlékére

2020. 08. 04., k - 14:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

10 éve szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégára emlékeztek a balatonalmádi rendőrök.

Gamauf János rendőr főtörzsőrmestert, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság balesethelyszínelőjét, megbízott motoros járőrvezetőjét szolgálatteljesítés közben 10 éve augusztus 4-én érte halálos lövés Alsóörsön. Egy sötétben megbúvó férfi az intézkedő rendőrökre és az ellenőrzött autóra több lövést adott le a település határában. Gamauf János rendőr főtörzsőrmester és a gépkocsi egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

A balatonalmádi rendőrök minden évben leróják kegyeletüket ezen a napon egykori kollégájuk nyugvóhelyénél és halálának helyszínén. A balatonalmádi sírhelynél az emlékezés virágait helyezték el, az alsóörsi emlékműnél gyertyát gyújtottak, majd Borbély Zoltán rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető emlékezett a halála után is példaként szolgáló rendőrre 2020. augusztus 4-én.

A megemlékezésen részt vett Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Kepli Lajos balatonalmádi polgármester, Hebling Zsolt alsóörsi polgármester, továbbá Ferenczy Gábor alpolgármester és Báró Béla jegyző.

megemlékezés

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.

 

Esztelen rohanás – videóval

A Veszprém megyei rendőrök egy 40 éves érdi autóst 245 km/h-s sebességgel mértek be a 710-es számú főúton.