Határokon átívelő közös gyakorlat

2018. 11. 08., cs - 10:23
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök közös gyakorlatot tartottak a horvát és szlovén kollégáikkal a határokon átnyúló bűnözés elleni hatékony együttműködés elősegítésének érdekében.

Magyar, horvát és szlovén rendőrök a 2018. november 7-én végrehajtott közös műveleti akcióban az országhatárt átlépő bűnözők követése és elfogása során teendő intézkedések gyakorlását helyezték előtérbe.

Egy csáktornyai banktól indult az első gyakorlat, az elfogás pedig a szlovén-magyar határnál lévő Pince település után, Magyarország területén történt. A fikció szerinti fegyveres rablót a közösen bevezetett intézkedések eredményeként a magyar rendőrök feltartóztatták, majd az elkövetőt üldöző szlovén egyenruhások elfogták a menekülőt.

A második gyakorlat története szerint egy zalai kisvárosban, Lentiben, egy gyalogosátkelőhelyen ütöttek el egy férfit, aki eszméletét vesztette, a balesetben súlyos sérülést szenvedett. A magyar rendőrök követték a menekülő sofőrt egészen a szlovén-horvát határig, ahol a horvát egyenruhások feltartóztatták az elkövetőt, magyar kollégáik pedig elfogták. 

Az intézkedéssorozat alatt a magyar és külföldi rendőrök az elméleti ismereteket a gyakorlatban is alkalmazhatták. A művelet egészen a bejelentéstől az elkövető elfogásáig végigkísérte a rendőri intézkedések sorozatát, valamint rámutatott a három ország hatósága közötti együttműködés, kommunikáció és információáramlás fontosságára.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.