Határon innen és túl

2019. 10. 21., h - 09:26
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel 400-an vettek részt a Nagyvárad-Debrecen Szupermaratonon.

Széleskörű összefogásnak köszönhetően, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Hajdú Rendészeti Sport Egyesület 2019. október 20-án második alkalommal rendezte meg az OrganicaFX Running Nagyvárad - Debrecen Szupermaratont.

A nemzetközi futóverseny – amelyen egyéni ultramaraton, két fős, öt fős és tíz fős csapatokban lehetett nevezni – Nagyvárad központjából rajtolt, és az államhatáron átfutva Ártánd, Biharkeresztes, Mezőpeterd, Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Tépe, Derecske, Sáránd, Mikepércs érintésével a debreceni Kossuth téren ért célba.

A versenyen több ország közel 400 futója vett részt. A futók Közép- Európa egyik legfrekventáltabb, ugyanakkor legszebb útvonalán haladnak át, ezért az OrganicaFX Running szervezőinek kiemelt célkitűzései között szerepelt a sport és az egészséges életmód népszerűsítése mellett, a közlekedésbiztonságra és a baleset-megelőzésre történő figyelemfelhívás is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.