III. Nemzetközi Rendőr Szolgálati Pisztoly Lőbajnokság Miskolcon

2019. 09. 11., sze - 08:04
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét a legjobb lövők mérték össze tudásukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában és a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

Harmadik alkalommal rendezett - 2019. szeptember 9-én és 10-én - nemzetközi lőbajnokságot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziummal közösen, amelyre külföldről kínai, egyesült arab emirátusokbeli, bahreini, belarusz, lett, észt, litván, szlovák és cseh csapatok neveztek. Magyar részről több csapat képviseltette magát, így a Rendőrválogatott, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A megmérettetésen összesen 19 csapat 57 versenyzője vetélkedett, akiknek több helyszínen, különböző szituációkban, nappali és esti fényviszonyok között kellett teljesíteniük a próbatételeket.

Női egyéni kategóriában:

I. helyezett: Haidukevich Hanna - Belarusszia

II. helyezett: Prachkaila Maryna - Belarusszia

III. helyezett: Sharifa Jaffar – Egyesült Arab Emirátusok

Férfi egyéni kategóriában:

I. helyezett: Zayats Yauheni - Belarusszia

II. helyezett: Csaplár Balázs - Terrorelhárítási Központ

III. helyezett: Baranyai Ernő - Magyar Rendőrválogatott

A női csapatversenyben:

I. helyezett: Belarusszia I. csapata

II. helyezett: Egyesült Arab Emirátusok I. csapata

III. helyezett: Kína I. csapata

A férfi csapatversenyben:

I. helyezett: Belarusszia II. csapata

II. helyezett: Kína II. csapata

III. helyezett: Kína III. csapata

Az összetett versenyben:

I. helyezett: Belarusszia II. csapata

II. helyezett: Kína II. csapata

III. helyezett: Belarusszia I. csapata


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.