Ismét Békés megyei siker az országos vízirendészeti versenyen

2019. 09. 20., p - 13:23
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyulai kettős egymás után az ötödik sikerét érte el és végeztek ismét az élen a rendőr-főkapitányságok vízirendészeti versenyén.

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg 2019. szeptember 17-e és 19-e között az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága az Országos Vízirendészeti Járőrversenyt. Idén a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogadta a versenyzőket Balatonföldváron, ahol az elméleti és a gyakorlati feladatokban 14 csapat mérte össze a tudását.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot újfent Márk Róbert r. zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze és Medve István r. főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője képviselte. A megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában a gyulai kettős érte el, immár egymás után az ötödik alkalommal  a legjobb eredményt és állhatott újból a dobogó legfelső fokára.

Mindketten a Békés megyei folyószakaszokon teljesítenek vízirendészeti szolgálatot a nyári szezonban. Ilyenkor ügyelnek a szabadvizek, a Körösök mellett pihenőkre, fürdőzőkre, vízitúrázókra, hajósokra, horgászokra, akiknek a biztonsága érdekében felhívják a figyelmüket az előírások betartására, nehogy életveszélybe sodorják magukat. Emellett folyamatosan bővítik szakmai tudásukat és frissítik jogszabályismeretüket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonegy határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonegy határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.