Jubileumi tárlat és faültetés Nógrád megyében

2020. 10. 28., sze - 09:58
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a főkapitányság munkatársai a rendőrség fennállásának 100. évfordulójáról.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója alkalmából – a Rendőrmúzeum által összeállított – tárlat érkezett Salgótarjánba 2020. október 26-án. „A magyar rendőrég” története című kiállítás fotókkal illusztrált, 14 roll-up tablósorozatból áll, amely átfogó képet ad a szervezet főbb történeti állomásairól.

A kiállítást Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta, köszöntőjében elmondta, hogy a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták helyüket, és a mai rendőrök is büszkén vállalják, hogy a köz szolgálatában álló testület tagjai. 

A tárlat 2020. október 26-i ünnepélyes megnyitóján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos is részt vett, aki méltatta a tudományos igényességgel összeállított bemutatót, egyben köszönetét fejezte ki a Rendőrmúzeum részére.

A tartalmas és érdekes összeállítás a József Attila Művelődési és Konferencia Központban tekinthető meg 2020. november 3-ig. 

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója előtt tisztelegve 2020. október 27-én dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes egy kislevelű hársfát ültetett el.

A főkapitányság épülete előtt elültetett és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló és terebélyesedő fát - amely az élet egyik legszebb szimbóluma - egy sziklatömbön elhelyezett emléktábla is jelzi.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Szatymaz közelében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.