Két nyelven, egy nyelvet beszélve

2019. 09. 12., cs - 13:48
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar és a horvát oldali Baranya rendőri vezetői a hatékonyabb együttműködés érdekében tartottak találkozót Mohácson.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kezdeményezésére 2019. szeptember 11-én a főkapitányság vezetői munkaértekezletet tartottak horvátországi kollégáikkal. A cél az volt, hogy a szakterületi vezetők személyesen is megismerjék egymást, ezzel is könnyítve és gyorsabbá téve az információáramlást. Az értekezleten a megyei rendőrfőkapitány és az Eszék-Baranyai Rendőr Igazgatóság vezetője, Bece Ladislav egyetértettek abban, hogy eddig is kiváló munkakapcsolatot ápolt a két szerv, azonban felmerült az igénye annak, hogy ezt a kapcsolatot még szorosabbra fűzzék, még hatékonyabb együttműködést valósítsanak meg a jövőben. A vezetők megállapították, hogy a bűnügyi és a rendészeti szakterület is hordoz magában kiaknázatlan potenciálokat. Megállapodtak az összehangolt közlekedési és közrendvédelmi ellenőrzésekről, kidolgozták a rendszeres bűnügyi információcsere módjait, illetve előrevetítették a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységgel kapcsolatos tapasztalatcsere lehetőségét.   

A találkozó a kölcsönös tisztelet jegyében zajlott le, azonos irányok fogalmazódtak meg, vagyis még ha két különböző nyelven is, de egy nyelvet beszélt a két tárgyaló fél.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.