Kiosztották „Az Év Iskolarendőre” elismeréseket

2019. 01. 11., p - 13:14
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Baranya megyében Vojnics Tímea rendőr őrnagy, a Komlói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója nyújtott munkájával kiemelkedő teljesítményt.

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át a 2019. január 10-én megrendezett V. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap keretében „Az Év Iskolarendőre” elismeréseket azoknak, akik kiemelkedő teljesítménnyel vettek részt a programban. Baranya megyéből a díjat Vojnics Tímea rendőr őrnagy vehette át, aki a Komlói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának fővizsgálója, megbízott ifjúsági bűnmegelőzési tanácsadója.

A Kenderföld-Somági Általános Iskolában 2008 óta végez iskolarendőri tevékenységet , valamint helyi szintű koordinátori feladatot is ellát, az intézménnyel rendszeres és szoros a kapcsolata. Az igényeknek megfelelően bűn- és baleset-megelőzési témájú tájékoztató-felvilágosító órákat tart, részt vesz a gyermeknapi, egészségnapi, tanévnyitó, tanévzáró és egyéb iskolai rendezvényeken. Aktív résztvevője a szülői értekezleteknek, a diákokat és pedagógusokat a felmerülő problémák megoldásában folyamatosan segíti. 

A rendőrség számára a gyermekek védelme és a közlekedési nevelő munkában való aktív részvétel immár évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladat. Ez mind bűnmegelőzési, mind baleset-megelőzési szempontból komplex tevékenységet igényel. „Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, mely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet. A rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érezhetik magukat, valamint az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek. Az iskolarendőrök saját szakterületükön végzett munkájukon túl vállalják az iskolarendőri teendőket, munkájuk soha nem válik rutinná, hiszen mindig új és új problémákkal találkoznak az iskolában, melyek megoldásában aktívan részt vesznek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.