Konzultációs fórum a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2018. 12. 06., cs - 17:11
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karán az ORFK képviselői konzultációs fórumot tartottak a 2019. évben tanulmányaikat befejező tisztjelölteknek.

A 2016/2017. tanév kezdete különleges alkalomnak számított a két szervezet életében és történelmi jelentőségű pillanat volt a felsőfokú rendőrtisztképzésben, hiszen első ízben létesült tisztjelölti jogviszony az NKE Rendészettudományi Karán tanuló hallgatókkal.  

 

A 2018. december 5-én tartott fórumon a végzős állomány kapott tájékoztatást a tiszti kinevezés feltételeiről, aktuális helyzetéről.

A tisztjelölti jogviszonyban megkezdett tanulmányok elsősorban a tiszti pályára való felkészülést, a tanulást, másodsorban pedig a törvényben meghatározott szolgálati feladatok teljesítését jelentik. A hivatásos pályára készülő tisztjelöltek már a képzési idő kezdetétől fogva szorosabb kapcsolatban állnak a Rendőrséggel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

9 illegális migráns

A férfiak Kelebiánál - egy vonaton megbújva - próbáltak illegálisan az országba bejutni.

 

Halálos baleset a 451-es számú úton

Halálos kimenetelű baleset történt a 451-es út 27-es kilométerszelvényében, Csongrád közelében. Az érintett útszakaszon teljes az útlezárás.