Közbiztonsági Egyeztető Fórum Pápán

2019. 11. 07., cs - 09:53
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2019. november 5-én délután ülésezett a pápai Városháza tanácstermében.

A fórum összehívását a Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte, amelyre meghívást kaptak a járás polgármesterei, a rendőrség társszervei, az oktatási intézmények fenntartói és vezetői, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, valamint a történelmi egyházak képviselői.

A rendezvényen elsőként Szappan Csaba rendőr alezredes, rendőrkapitány adott tájékoztatást a Pápai járás közbiztonsági, bűnügyi és baleseti helyzetéről, majd Szabó Péter rendőr főhadnagy, kiemelt megelőzési főelőadó foglalta össze a Pápai Rendőrkapitányság idei évben végzett bűnmegelőzési tevékenységét.

bűnmegelőzés

A fórumot megtisztelte hozzászólásával Vajda György, Takácsi polgármestere és Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere is. Mindketten elismeréssel szóltak a pápai rendőrök munkájáról.

A rendezvényt dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, Veszprém megye rendőrfőkapitánya zárta. Beszédében utalt a rendőrség és az önkormányzatok közötti kapcsolattartás fontosságára, továbbá a rendőrség kiemelt feladataként említette meg a bűn-, és baleset-megelőzési tevékenységet, továbbá a hiteles rendőrségi kommunikációt.

főkapitány


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.