Megyei polgárőrnap Balatonkenesén

2018. 09. 16., v - 15:20
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy személygépkocsit és két robogót adott át a rendezvényen a polgárőröknek.

A rendőrség is képviseltette magát a 2018. szeptember 15-én Balatonkenesén megrendezett Veszprém megyei polgárőrnapon. A megjelenteket Tömör István, Balatonkenese polgármestere, Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnöke, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese köszöntötte.

A nyitóünnepségen a Veszprém megyei rendőrfőkapitány három gépjárművet adott át a megyei polgárőr egyesületeknek. A korábbi rendőrségi személygépkocsit és a két robogót a polgárőrség használja a továbbiakban feladatai ellátásához.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség munkájának segítése, a közös szolgálatellátás és az aktív közreműködés elismeréseként húsz polgárőrt részesített jutalomban a rendezvényen. A Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége a folyamatos magas színvonalú szakmai segítsége elismeréséül Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát adományozta Tóth Gábor rendőr őrnagynak, a Zirci Rendőrőrs parancsnokának, továbbá Szent László plakett elismerésben részesítette Miklósi György rendőr századost, a Veszprémi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetőjét.

A polgárőrnapon részt vettek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is, akik rendőrségi bemutatót tartottak, valamint bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal szolgáltak a jelenlévőknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott elektromos kerékpárok a határon

Hercegszántónál egy kilépésre jelentkező kistehergépjármű csomagterében hat elektromos kerékpárt találtak a rendőrök. A bicikliket Ausztriából tulajdonították el néhány órával korábban.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára. 

 

Szabálytalanul vontatott

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.

 

Öt határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.