Nemzetközi együttműködés

2019. 06. 06., cs - 15:39
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A közös közlekedésrendészeti járőrszolgálat tapasztalatait, és a nyári turisztikai idénnyel kapcsolatos feladatokat egyeztette Arad és Békés megye rendőrfőkapitánya Békéscsabán.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok 2019. június 6-án fogadta Tamas Ioan-Marcu rendőrségi főbiztost, az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetőjét és munkatársait. A rendőri vezetők értékelték a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében a magyar–román határ mindkét oldalán működtetett közös közlekedésrendészeti járőrszolgálat tapasztalatait és a baleseti adatok tükrében a jövőre nézve meghatározták a közúti ellenőrzések főbb szempontjait. Emellett a tanácskozás témája volt a nyári turisztikai idény. Ebben az évben is teljesítenek majd szolgálatot román rendőrök Békés megyében és a magyar rendőrök is több hetet töltenek Arad megyében. Az együttműködés keretében a rendőrök mindkét országban segítik a turistákat, szükség esetén tájékoztatják őket a közlekedésre vonatkozó szabályokról és részt vesznek egymás napi feladatainak ellátásában is. Így jobban megismerik Békés és Arad megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetét és olyan tapasztalatokat szereznek, amelyeket a napi munkavégzés során a közbiztonság erősítése érdekében jól tudnak hasznosítani.

arad-békés találkozó

(A képen balról Tamas Ioan-Marcu, jobbról dr. Polyák Zsolt)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.