Nemzetközi együttműködés

2019. 06. 06., cs - 15:39
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A közös közlekedésrendészeti járőrszolgálat tapasztalatait, és a nyári turisztikai idénnyel kapcsolatos feladatokat egyeztette Arad és Békés megye rendőrfőkapitánya Békéscsabán.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok 2019. június 6-án fogadta Tamas Ioan-Marcu rendőrségi főbiztost, az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetőjét és munkatársait. A rendőri vezetők értékelték a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében a magyar–román határ mindkét oldalán működtetett közös közlekedésrendészeti járőrszolgálat tapasztalatait és a baleseti adatok tükrében a jövőre nézve meghatározták a közúti ellenőrzések főbb szempontjait. Emellett a tanácskozás témája volt a nyári turisztikai idény. Ebben az évben is teljesítenek majd szolgálatot román rendőrök Békés megyében és a magyar rendőrök is több hetet töltenek Arad megyében. Az együttműködés keretében a rendőrök mindkét országban segítik a turistákat, szükség esetén tájékoztatják őket a közlekedésre vonatkozó szabályokról és részt vesznek egymás napi feladatainak ellátásában is. Így jobban megismerik Békés és Arad megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetét és olyan tapasztalatokat szereznek, amelyeket a napi munkavégzés során a közbiztonság erősítése érdekében jól tudnak hasznosítani.

arad-békés találkozó

(A képen balról Tamas Ioan-Marcu, jobbról dr. Polyák Zsolt)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behajtott egy udvarra az ittas sofőr

A 42 éves férfi átszakította autójával egy családi ház kapuját, majd egy melléképületbe csapódva állt meg. A debreceni rendőrök előállították.

 

Segítettek a Balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 31. és augusztus 2. között tíz esetben összesen tizennyolc személyt mentettek ki a tóból.

 

Körözött Mercedes rendőrkézen

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök Nagylak közelében ellenőriztek egy személyautót, amelyet a belga hatóságok köröztek.