Pályaorientációs nap Veszprémben

2019. 12. 09., h - 15:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőri hivatás népszerűsítése volt a cél.

A veszprémi Vetési Albert Gimnázium 2019. december 7-én délelőtt pályaorientációs napot tartott, melynek keretében számos szakma népszerűsíthette magát az oktatási intézményben részére biztosított területen. Az iskola aulájában és udvarán a rendőrség mutatkozhatott be.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztályának, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság (VMRFK) és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai négy állomáson várták az érdeklődőket és tartottak részükre tájékoztatókat és technikai bemutatókat.

Az első állomáson az VMRFK Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának tiszthelyettesei kiállították az alegységüknél rendszeresített fegyverzetet, valamint az egyéni és a csapatszolgálati védőfelszerelést.

A második állomáson a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának beosztottai szakterületük sajátosságait mutatták be, illetőleg részletezték a baleset-helyszínelői és balesetvizsgálói munkakört.

A harmadik állomáson a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály munkatársai a technikai ellátottságukhoz tartozó drónt repülés és felvételkészítés közben láttatták, illetőleg olyan eszközökkel is ismerkedhettek az érdeklődők, mint a 3 D szkenner vagy a talajradar. Ugyanitt a VMRFK bűnügyi technikusai ujjlenyomat vétellel színesítették a bemutatót.

A negyedik állomáson a VMRFK Forgalomellenőrző Alosztály tiszthelyettesei egy rendőri jelleg nélküli gépkocsit állítottak ki egy működő lézeres sebességmérő készülékkel, amivel a mindennapi munka során a gyorshajtókat szűrik ki.

A rendőrségi helyszínek programját a megyeszékhelyi kapitányságot, valamint a rendészeti szakgimnáziumokat bemutató kisfilmek tették teljessé, rendelkezésre állt jelentkezési egységcsomag, valamint különféle tájékoztatók.

A rendezvényen a rendőrségi részvétel célja az volt, hogy bemutassák az egyes szolgálati ágak sokszínűségét, a rendszeresített technikát, továbbá az, hogy a diákok számára egy lehetséges jövőképet mutassanak a hivatásos szolgálatban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mindenét elvették

A rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását annak a három siklósi lakosnak, akik egy 80 éves nőt akaratában, mozgásában korlátoztak, és felélték a vagyonát.