Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Nap Őcsényben

2019. 06. 12., sze - 13:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Sikeres volt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és az Őcsényi Polgármesteri Hivatal közös rendezvénye.

Negyedik alkalommal szervezték meg Őcsényben 2019. június 9-én a Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Napot. Az érdeklődők megtekinthették a motoros járőrök bemutatóját, valamint a rendőrségnél használatos fegyvereket is. A jelenlévők kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort is. Az eseményen a Készenlétei Rendőrség Légirendészeti Parancsnokságának munkatársai is részt vettek a Rendőrség Helikopterével. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a Police Coffee Mobil Bűnmegelőzési Centrummal vonultak ki Őcsénybe. A rendezvényen rendőrségi és katonai toborzásra is sor került.  A budapesti és a Tolna megyei rendőrök együtt tartottak kutyás bemutatót az embereknek.

kép

Az eseményen a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai füstsátorral várták a gyerekeket, mely nagy sikert aratott. A Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai habpartit rendeztek a kicsiknek, melyet a nagy melegben óriási örömmel fogadtak.

A Hagyományőrző Rendőrszázad tagjai korhű rendőrruhákban régi rendőrségi járművekkel vonultak fel a rendezvényen. A Katonai Hagyományőrző és Hadsírgondozó Egyesület tagjai katonai technikai bemutatót tartottak, míg az Alisca Nyilai Íjász Egyesület képviselői íjászkodásra invitálták az érdeklődőket.

A nap folyamán számos kulturális program, légvár, kirakodó vásár és koncert is várta az érdeklődőket.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.

 

A sikeres együttműködés érdekében

Együttműködési megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit az Országos Rendőr-főkapitányság és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Non-profit Kft.

 

Leltár

A napokban mutatták be a 2014-ben fiatalon, 42 éves korában elhunyt Fülöp Valter dandártábornok verseskötetét, amelyből kiderül: az érzékenység a legkeményebb rendőri munka mellett sem veszhet ki az emberből.