Sikeres felderítés

2022. 01. 12., sze - 12:40
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Két, Hajdú-Bihar megyei rendőr részesült elismerésben és jutalomban: a fülöpi minősített emberölés feltételezett elkövetőjének beazonosítását köszönhetjük nekik.

Mint arról korábban hírt adtunk, bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. december 31-én arról, hogy egy fülöpi házban holtan találtak egy 70 éves asszonyt. A helyszíni szemle során kiderült, hogy halálát idegenkezűség okozta; az akkor még ismeretlen elkövető olyan súlyosan bántalmazta az idős nőt, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztály vezetője, dr. Hamza József r. alezredes és az Életvédelmi Alosztály vezetője, Balázs István r. alezredes szakszerű, lelkiismeretes és precíz munkájának köszönhetően 48 órán belül sikerült beazonosítani és őrizetbe venni a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 38 éves helyi férfit.

A gyanúsított 2022. január 5. óta letartóztatásban van, kézre kerítői 2022. január 12-én dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úrtól ünnepélyes keretek között elismerést és jutalmat vehettek át Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.