Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

2020. 07. 03., p - 10:08
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós Budapesten vehetett át elismerést.

Mint arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett 2020. május 30-án a késő esti órákban, hogy egy 44 éves férfi Döbröközön egy benzines kannával a kezében sétál az utcán, és azzal fenyegetőzik, hogy felgyújtja magát. A Dombóvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós azonnal a helyszínre érkeztek. A fenyegetőző az egyenruhások láttán egy öngyújtóval csattogtatni kezdett, melynek szikrája meggyújtotta a ruháját. Munkatársaink azonnal a segítségére siettek és a környékbeliek segítségével rövid idő alatt eloltották a sérült személy lángoló ruháját.

Az országos rendőrfőkapitány pénzjutalomban részesítette, valamint Szent György Emlékérmét adományozott mindkét életmentő munkatársunknak a 2020. május 30-án Döbrököz településen önmagát felgyújtó férfi életének megmentése érdekében tanúsított kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséért.

kép
A képen dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy adja át az elismerést Erős Viktor r. főtörzszászlósnak (jobbra) 

A kitüntetéseket 2020. július 1-jén Budapesten dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adta át Erős Viktor és Török Szabolcs körzeti megbízottak részére.

kép
A képen dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy adja át az elismerést Török Szabolcs r. törzszászlósnak (jobbra) 

Mindkét kollégának gratulálunk az elismerésekhez!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam