Szolgálatba álltak

2018. 03. 01., cs - 16:12
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A nyolcadik képzési ütemben végzett határvadászok megkezdték munkájukat.

A Készenléti Rendőrség állományának 3000 fővel történő bővítéséről hozott kormánydöntés nyomán a rendőrség 2016. augusztus 24-én indította el határvadász-toborzó kampányát. A VIII. ütemben Debrecenben, Orosházán és Pécsett folytatott képzés befejezését követően 2018. március 1-jén 67 fő lépett szolgálatba a Készenléti Rendőrségnél.

 

A határvadász-képzést 2018. február 28-ig országosan összesen 1300 fő végezte el eredményesen és állt szolgálatba. A mai napon szolgálatba lépett határvadászokon túl további 239 fő folytatja tanulmányait. A gyakorlatorientált képzés során a tanulók az általános rendőri tananyagon felül speciális határrendészeti ismereteket is elsajátítanak.

 

A folyamatban lévő érvényes pályázatok száma 2018. február 28-án: 101.

 

A Készenléti Rendőrség 3000 fős létszámfejlesztése keretében állományba vett és áthelyezett létszám így 2018. február 28-i állapot szerint összesen 2872 fő, amellyel a létszámkeret feltöltöttségi mutatója 95,73%.

 

A határvadászok, mint az országos hatáskörrel bíró Készenléti Rendőrség tagjai a jövőben ott teljesítenek szolgálatot, ahol a leginkább indokolt, hogy jelenlétükkel a lakosság közbiztonságérzetét fenntartsák, Magyarország közrendjét, határvédelmét biztosítsák.  Az őr-járőrtárs rész-szakképesítéssel rendelkező hivatásos állományú rendőrök járőrvezető, járőrparancsnok irányítása mellett elsősorban őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.

 

A rendőrség továbbra is várja a hivatás iránt érdeklődők jelentkezését a határvadász-képzésekre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Könnygáz

Könnygázt alkalmazott a rendőrség.

 

Intézkedés

Teleszkópos botot és gázsprayt vitt magával.

 

Kiemelés

Rendőri intézkedés a rendezők kérésére.