Tolna Megyei Lőverseny 2019

2019. 10. 10., cs - 15:40
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a szászvári lőtéren az akadályokkal teli megmérettetést.

Két szekszárdi egyenruhás – Goják Zoltán rendőr főhadnagy és Dr. Eördögh Attila rendőr hadnagy – kezdeményezése alapján szervezték meg 2019. október 9-én első alkalommal a Tolna Megyei Lőverseny 2019 elnevezésű megmérettetést a szászvári lőtéren, melynek fővédnöke Szabó Csaba rendőr ezredes, Tolna megye rendőrfőkapitánya volt.  A verseny célja a fegyveres szolgálatot ellátó egységek tagjai lőkészségének összemérése, a lőfegyver-kezelési és lőfegyver-használati jártasság fejlesztése és a társszervek közötti személyes kapcsolat erősítése volt.   

A megmérettetésre a Tolna megyében szolgálatot teljesítő rendőrök, a megyei rendőr-főkapitányság által alkalmazott fegyveres biztonsági őrök, valamint a Tolna megyében szolgáló vám- és pénzügyőrök és katonák kaptak meghívást. A társszervek közül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy csapattal – 3 fővel – vettek részt a megmérettetésen, akik a nap végén különdíjat is kaptak.  A versenyre 38-an – a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi-, a Szekszárdi-, a Tamási Rendőrkapitányságról, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos és fegyveres biztonságőri állományából - regisztráltak, akik egyéniben és csapatban is megmutathatták lőtudásukat.   

A versengést Szabó Csaba rendőr ezredes nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a versenyt első alkalommal szervezték meg, de a jövőben hagyományteremtő szándékkal szeretnék azt megrendezni. A megnyitót követően a versenyzőknek egyéniben öt, számos akadállyal tarkított pályán kellett teljesíteni a legjobb tudásuknak megfelelően. A hatodik pályán pedig a regisztrált 10 csapatnak kellett végigküzdeni magát az akadályokon.

A verseny végén négy kategóriában hirdettek eredményt, melyeket dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Bonyhádi Rendőrkapitányság vezetője adott át.   

A női kategóriában harmadik lett Dr. Kárpáti Réka rendőr százados (Szekszárdi Rendőrkapitányság), második helyen Illés Bianka rendőr hadnagy (Szekszárdi Rendőrkapitányság), első helyen pedig Bogár Dalma rendőr főtörzsőrmester (Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság) végzett.

A férfiaknál a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Márton Róbert rendőr őrnagy (Szekszárdi Rendőrkapitányság), a másodikra Kadosa Erik rendőr hadnagy (Szekszárdi Rendőrkapitányság), míg az első helyre Kertész Roland rendőr zászlós (Tamási Rendőrkapitányság) állhatott fel.

Csapatban a harmadik helyen a Paksi Rendőrkapitányság csapata végzett, a második és az első helyet pedig a Szekszárdi Rendőrkapitányság A és B csapata szerezte meg.

A Speciális kategóriában, a megyében lőkiképző képesítéssel rendelkező rendőrök mérhették össze tudásukat. Közülük harmadik lett dr. Eördögh Attila rendőr hadnagy a Szekszárdi Rendőrkapitányságról, második helyen Goják Zoltán rendőr főhadnagy – szintén a Szekszárdi Rendőrkapitányság állományából – végzett, míg a dobogó első fokára Héregi Tamás rendőr törzsőrmester a Paksi Rendőrkapitányság munkatársa állhatott fel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.