Újraélesztés a Keleti pályaudvarnál

2019. 10. 16., sze - 16:29
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrök az Újraélesztés Világnapja alkalmából flash mobot tartottak a pályaudvar előtt.

A Készenléti Rendőrség Police Medic, valamint BLS instruktori (újraélesztés oktatói) képzésben részesült tagjai 2019. október 16-án az Újraélesztés Világnapján bemutatót tartottak a Keleti Pályaudvar előtt. Az eseményhez csatlakozott az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, illetve a Szív City alapító csapata is. A szervezetek a rendőrséggel közösen hívták fel a figyelmet a reanimáció fontosságára.

A bemutató után minden érdeklődőnek lehetősége nyílt megismerkedni az újraélesztés protokolljával és gyakorlati fogásaival, újonnan szerzett tudásukat pedig ki is próbálhatták.

 

A rendőrök nem csak közönség előtt, a világnapon bizonyították rátermettségüket, hiszen napi szolgálatellátásuk során – vagy akár szabadidejükben – számos alkalommal segítettek bajba jutott embereken, több esetben életmentő beavatkozással.

 

A „hétköznapi” életmentésekről szóló korábbi közleményeinket itt találják:

 

A RENDŐRÖK TARTOTTÁK ÉLETBEN

ÉLETMENTÉS A DUNÁBÓL

TÖBBSZÖR VISSZATÉRT

ÉLETET MENTETT A SZABADIDŐS RENDŐR

ÉLETMENTÉS SÜTTŐN

KÉSZENLÉT AZ ÉLETÉRT

ÉLETET MENTETTEK A RENDŐRÖK

ÉLETET MENTETTEK A VESZPRÉMI RENDŐRÖK

ÉLETMENTŐ GYORSASÁG

ÉLETMENTŐ JÁRŐRÖK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.