Ünnepélyes alapkőletétel

2017. 10. 13., p - 13:47
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel egymilliárd forintos beruházásként megkezdődött a Karcagi Rendőrkapitányság új objektumának építése.

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és Karcag Város Önkormányzata együttműködésének köszönhetően megkezdődött a Karcagi Rendőrkapitányság új épületének kivitelezési munkálata.  

Az ünnepélyes rendezvény Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjével kezdődött, amelyet Dobos László, Karcag Város polgármesterének beszéde követett. Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője megköszönte az együttműködők segítő közreműködését. Ismertette a Karcagi Rendőrkapitányság eddig elért eredményeit és szolgálatuk elismeréseként - rendőri munka még hatékonyabbá tétele céljából - átnyújtotta egy új szolgálati gépkocsi indítókulcsait Teleki Zoltán rendőr alezredes, kapitányságvezetőnek.

„Ma a rend és a biztonság a legfontosabb közösségi érték Európában és szerte a világon.” – kezdte beszédét dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki felidézte a közbiztonság javítása érdekében tett kormányzati intézkedéseket és megköszönte a rendőrök lelkiismeretes munkáját, amelynek eredményeként - ahogy mondta - a nemzetközi szervezetek szerint „ma Magyarország Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa.”

 

Az új épület alapkövét dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár, Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes, Kovács Sándor, a megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László polgármester, dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Teleki Zoltán rendőr alezredes, a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője és Sántha József, a Kunkarcagi Városvédő és Szépítő Egyesület tiszteletbeli elnöke 2017. október 13-án Karcagon közösen helyezte el. A létesítmény alapköve alá egy időkapszulát rejtettek, amelybe a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományjelzőjét és a Karcag Város Önkormányzatának azon határozatát helyezték, amellyel a telket a beruházáshoz rendelkezésre bocsátotta.

 

A közel egymilliárd forintos beruházás befejezése jövő év elején várható.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.