V. Rendőr Tisza-tavi Triatlon

2019. 05. 13., h - 12:30
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Tiszafüreden ötödik alkalommal rendezték meg a „Rendőr Tisza-tavi Triatlon” rendhagyó versenyt.

A Tisza-tó napja rendezvénysorozat szerves részeként a Tiszafüredi Rendőrkapitányság Tiszafüred város Önkormányzatával közösen ötödik alkalommal rendezte meg a „Rendőr Tisza-tavi Triatlon” elnevezésű versenyét. A napsütéses idő és a csodás helyszín, a tiszafüredi szabadstrand kerékpáros pihenőparkja biztosítékai voltak a színvonalas és jó hangulatú megmérettetésnek.

A 2019. május 10-ei rendezvényen – immár hagyományosan - a Tisza-tó közelében fekvő megyei rendőr-főkapitányságok, illetve városi rendőrkapitányságaik, társszervek, helyi önkormányzatok, valamint tűzoltó- és polgárőr csapatok is indultak. A szervezők az idén is a versenyzők között köszönthették a távolból érkező, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapatát is.

A szabadidős rendezvényen 18 csapat és több mint 300 versengő, három kategóriában mérette meg magát. A versenyzők a rendhagyó triatlon főzés versenyszámában vadból készült előétellel és főétellel készültek. A szervezők idén nehezítésként a desszerthez méz és dió alapanyagok felhasználását tették kötelezővé. A szakértő zsűri kiemelte, hogy évről évre nő az elkészült finomságok színvonala, amelyek már bármelyik elismert étteremben is helyet kaphatnának.

 A nap végén az alábbi eredményeknek örülhettek a résztvevők.

A sárkányhajózás versenyszámban:

  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
  • Tiszafüredi Tűzoltóság csapata
  • KÖTIVIZIG csapata

 

Bajnokok Ligája versenyszámban:

  • Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapata
  • Füzesabonyi Rendőrkapitányság csapata
  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság „Red Dragon„ elnevezésű csapata

 

Főzőverseny versenyszámban:

Legjobb előétel : Balmazújvárosi Rendőrkapitányság csapata

Legjobb főétel: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapata

Legjobb desszert: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

 

A zsűri értékelte a csapatok összesített teljesítményét is, így az összetett verseny végeredménye (több holtversennyel) az alábbiak szerint alakult:

  • helyezett a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság csapata
  • helyezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapata
  • KÖTIVIZIG és a Mezőkövesd Rendőrkapitányság csapata

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.