Több mint 220 tabletta és más kábítószerek

2016. 08. 15., h - 12:06
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vasárnap a rendőrök két kábítószer-kereskedőt és tizenegy kábítószer-birtoklót fogtak el a Sziget Fesztivál területén és annak közelében, valamint egy, a rendezvény bejáratánál garázdálkodó férfival szemben intézkedtek.

Az elmúlt 24 órában a fővárosi rendőrök egy 27 éves svájci állampolgárt és egy 21 éves gyömrői férfit fogtak el, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendezvény helyszínén további hét – egy nigériai állampolgárnál, négy tatabányai, egy óbaroki és egy budapesti – férfinál találtak különböző kábítószereket. A Hajógyári-sziget közelében egy francia, valamint egy svájci állampolgár és egy rácalmási, valamint egy budakalászi férfi ruházatának átvizsgálásakor foglaltak le kábítószert.

A 13 személynél összesen 220 darab tablettát, 26, 31 gramm zöld növényi törmeléket, 21,71 gramm fehér színű port, 10,28 gramm barna növényi származékot és 11 darab növényi magot találtak és foglaltak le.

Egy 38 éves budapesti férfi 2016. augusztus 14-én vasárnap 19 órakor a Budapest III., Mozaik utcában a rendezvényre érkező vendégek közé dobott egy majdnem teli borosüveget. A szilánkok miatt két személy könnyebben megsérült. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. Ellene garázdaság vétség miatt indult eljárás.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket minden esetben előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket és a két kábítószer-kereskedőt őrizetbe vették. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam