Biztonságban a Sziget fesztiválon

2019. 08. 08., cs - 18:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság mindent megtesz azért, hogy a Sziget Fesztiválra érkezők a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat.

A BRFK 2019. augusztus 8-án 12 órakor tartott sajtótájékoztatót, ahol dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya elmondta, hogy az egyenruhás rendőrök a polgárőrökkel látnak el szolgálatot. A sziget területén vannak civil ruhás nyomozók, akiknek az a feladatuk, hogy felderítsék, ha kell, megakadályozzák a bűncselekmény elkövetését.

A budapesti rendőrök munkáját két francia és két brit kolléga segíti a fesztivál teljes ideje alatt.

A sziget területén a rendőrök elektromos meghajtású motorral, kisautóval és kerékpárral közlekednek.

Idén is van bűnmegelőzési pont, ahol elsősorban tanácsokkal látják el a látogatókat, illetve nagyon sok színes programon vehetnek részt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a fesztiválozók figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek az értékeikre, ne hagyják azokat őrizetlenül a sátorban! Amennyiben jogsértést észlelnek vagy áldozattá válnak, hívják a 112-es segélyhívó telefonszámot, illetve személyesen is bejelentést, feljelentést tehetnek a III. kerületi Rendőrkapitányságon (1036 Budapest, Tímár utca 9/a), ahol a nap 24 órájában megerősített készenléti szolgálattal, panaszfelvételi pont működik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban

Elrendelték letartóztatását annak a nőnek, aki Kunmadarason olyan módon bántalmazta gyermekét, hogy a kicsi később belehalt a sérüléseibe.