2017 eseményeiből

2017. 12. 20., sze - 22:30
Zsaru Magazin

III. negyedév

Július 1.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 212 végzett hallgatója – köztük 152 rendőr – tette le a tiszti esküt a Kapisztrán téren.

 

Július 2.

A kamerafelvételekből kiindulva egy évig tartó nyomozás után csaptak le a nyíregyházi zsaruk egy négytagú betörőbandára, később további két társukat is elfogták. A csapat tagjai órákon át kutattak egy 71 éves asszony üresen maradt lakásában, ahonnan pénzt, ékszereket, bélyeggyűjteményt és XIX. századi ezüstérméket, evőeszközkészletet vittek el. A pomázi S. Károly (37), az ócsai L. József (32), a vasadi K. Attila (30), a budapesti G. László (41) és B. László Eduárd (46), valamint a zsámboki B. László (67) ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Július 3.

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a rendőrök a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és az egyik nevelő ellen, akik 18 ott lakót – 17 fiút és egy lányt – bántalmaztak szexuálisan. A bicskei V. János (56) ellen 10 rendbeli kiskorú veszélyeztetése, 2 rendbeli szexuális erőszak és 3 rendbeli szexuális visszaélés bűntetté­nek, a csákvári K. Béla (33) ellen 4 rendbeli szexuális visszaélés és 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás.

 

Július 4.

Mexikóban bujkálva irányított illegális pénzszerző tevékenységet a 69 éves Drahos Péter. A csalás miatt jogerősen elítélt, szökésben lévő férfi 28 ingatlant ajándékoztatott magának fiától közel 300 millió forint értékben. A hamis szerződéseket egy miskolci ügyvéd ellenjegyezte, az ügyintézésben Drahos élettársa, egy 47 éves nő járt el. Az egri K. Beáta és a miskolci O. Gábor (51) ellen csalás bűntette kísérletének és 123 rendbeli közokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a zsaruk vádemelési javaslattal lezárták.

 

Július 5.

Az ágyneműtartóból mászott ki az a 21 éves helyi férfi, akit betörés miatt kerestek a zsaruk. M. István többször visszatért abba a hódmezővásárhelyi családi házba, ahonnan portyái során konyhai serpenyőt, mikrohullámú sütőt, rádiós magnót, kipufogódobot, sátrat, utazótáskát és szeszes italt vitt el. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amelyet a rendőrök vádemelési javaslattal zártak le.

 

Július 6.

Hazafelé tolta lopott pénzből vett motorkerékpárját az a 18 éves magyarbánhegyesi férfi, aki nem sokkal korábban társával, a szintén falubeli F. Attilával (18) a helyi plébánost károsította meg. B. Róbert a zsákmány maradékát a zoknijába rejtette. A gyanú szerint kerékpár- és szerszámlopások is a számlájukra írhatók. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

 

Július 7.

Apróhirdetési oldalakon kínált márkás ruhákat, majd a számára elutalt vételár ellenére egyetlen terméket nem küldött cserébe vásárlóinak a tököli Sz. Ágnes (32). Lapzártánk időpontjában 77 rendbeli, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatnak ellene eljárást a szekszárdi zsaruk.

 

Július 8.

Angyalföldön parkoló autók rendszámtábláit gyűjtögette az az 54 éves budapesti asszony, akit személyleírás alapján az Árpád hídnál felismertek, majd elfogtak a rendőrök. B. Erzsébet 33 rendszámtáblát szerelt le különböző járművekről. Egyedi azonosító jel meghamisítása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Július 10.

Egy Debrecen, Petőfi téren parkoló autót akart ellopni az a 26 éves helyi férfi, akit a helyszínen elfogtak a zsaruk. B. Krisztián az elektromos kábelek összeérintésével próbálta beindítani a kocsit, amikor a rendőrök tetten érték. Lopás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, amelyet a zsaruk bíróság elé állítási javaslattal lezártak.

0710


Július 11.

Egy budai kábítószer-kereskedő áruját és pénzét akarta álrendőrként megszerezni az a négytagú banda, amelynek tagjait a Fő utcában, egy álházkutatás közben kapcsolták le a fővárosi zsaruk. Ruháik átvizsgálásakor kézi rádiókat, gáz-riasztó fegyvert, Police feliratú igazolványokat, jelvényeket, baseballsapkákat, fekete símaszkot, fémszínű játék bilincseket és játék fegyvert, egy pilisjászfalui ingatlanon leszüretelt marihuánaültetvényt találtak. A nagykőrösi H. Zsolt (42), a fővárosi V. József (50), F. István Attila (50) és Sz. Tamás (27) ellen kábítószer birtoklása és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Július 14.

Egy hónapon belül elfogták a zalai rendőrök azt a két férfit, akik június 25-én betörtek egy pölöskei üzem területére, megtámadták és ártalmatlanná tették a 61 éves biztonsági őrt, majd a több mint 35 millió forintot rejtő páncélszekrényt egy ott talált, céges kocsiba pakolva elmenekültek. A zalaszentmihályi J. Lászlót (40) és a nemesrádói L. Norbertet (27) elfogták, a sokkolót, az elkövetéskor használt ruhájukat lefoglalták, és 1,5 millió forint híján a pénzt is megtalálták. Rablás, személyi szabadság megsértése, jármű önkényes elvétele bűntetté­nek, valamint közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, amelyet a zsaruk vádemelési javaslattal zártak le.

 

Július 16.

Négy nap alatt elfogták a rendőrök azt a 32 éves tiszalöki férfit, aki július 12-én megtámadta volt élettársát és három közös gyermeküket. A 37 éves asszonyt és a tizenéves gyerekeket késsel testszerte megsebesítette, majd elmenekült. Az asszony súlyos, 18 éves lányuk életveszélyes, 15 éves lányuk súlyos, 13 éves fiuk könnyű sérülést szenvedett. Sz. Zsolt ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének és magánlaksértés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást október 18-án vádemelési javaslattal befejezték.

 

Július 17.

Megromlott viszonyuk miatt gyújtotta rá rokonára és annak három gyermekére a házat egy 36 éves mezőcsáti férfi. A 14 éves lány ki tudott menekülni a lángoló házból, a 33 éves apja kimentette  12 éves fiát, majd visszament 1,5 éves kislányáért, azonban ki már nem jutottak, mindketten bennégtek. A gyújtogatót a helyszín közelében elfogták a zsaruk. B. Csaba ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Július 18.

Saját otthonát dekorálta lopott virágokkal az a háromfős tiszakürti csapat, amelynek tagjai ellen vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a rendőrök. B. Andrea (45), H. András (46) és M. Tibor (24) idén márciustól két hónapon keresztül dézsmálta a csongrádi és cibakházi házak előkertjeit és udvarait, cserepes növényeket, dísztárgyakat vittek el. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyt ellenük eljárás.

 

Július 19.

Szándékosan hajtott autójával a 4-es főúton, Szolnok külterületén egy szemből érkező kocsinak egy 40 éves rákóczifalvi férfi. A reggel élettársával összevitatkozó T. Krisztián öngyilkossági szándékkal, fékezés nélkül csapódott a szabályosan közlekedő mikrobusznak, az ütközés következtében ő és a másik jármű 59 éves törökszentmiklósi sofőrje is meghalt. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a rendőrök – az elkövető halála miatt – november 20-án megszüntettek.

 

Július 21.

Két nap alatt elfogták a pécsi zsaruk azt a 30 éves helyi férfit, aki július 19-én éjszaka támadt rá otthonában egy 80 éves asszonyra. Bántalmazta, az értékeit követelte, majd eltett néhány ezer forintot, kitépte az idős nő fülbevalóját, és elmenekült. A sértett könnyű sérülést szenvedett, J. Péter ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Július 23.

Hat perc alatt kórházba vitték a martfűi zsaruk azt a 43 éves kengyeli férfit, aki lódarázscsípéstől kialakult allergiás roham miatt kért tőlük segítséget Rákócziújfaluban. Ugyancsak Rákócziújfaluban négy nappal később egy megbokrosodott lovak miatt felborult fogat alá szorult 54 éves helybeli férfit mentettek meg. Mindkét bajbajutott időben kapott orvosi ellátást.

 

Július 25.

Elaludt a volánnál, majd nekiütközött egy parkoló kamionnak a 42-es főúton egy 35 éves román férfi. A mikrobuszban utazók közül hárman meghaltak, a vétkes sofőr és további öt utas megsérült, kórházba kerültek. A Gheorghe Laurentin P. ellen halálos közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt ellene indult eljárást a rendőrök vádemelési javaslattal zárták le.

 

Július 26.

Ipari mennyiségben, naponta több ezer hamis tablettát és ampullát gyártott, majd küldött szét európai országokba az a négyfős banda, amelynek tagjait a Nemzeti Nyomozó Iroda zsarui fogták el. A dunaharaszti rajtaütéskor keverő-, tablettázó- és adagológépet, címkéző berendezést, több mint 600 ezer darab, mintegy 600 millió forint feketepiaci értékű tablettát és ampullát foglaltak le. G. Tibor Zoltán (47), K. László (56), P. Sándor Ferenc (47) és K. Kristóf (29) ellen egészségügyi termék hamisítása bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Július 27.

Egy korábbi balhéja miatt kellett elektronikus nyomkövetőt viselnie, ám ez sem akadályozta meg az újabb betörésben id. Gy. Ferencet (40). Fiával először egy III., Aranypatak utcai házból, majd egy II., Tövis utcai lakásból vittek el több millió forintnyi értéket. A zsaruk számára bizonyító erejűek voltak a jeladó adatai, amelyek szerint id. Gy. Ferenc mindkét helyszínen ott volt. Ellene és fia, ifj. Gy. Ferenc (19) ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

0727

 

Július 28.

Két héten belül elfogták a rendőrök azt a 18 éves nagydorogi férfit, aki kirabolt egy dohányboltot Várpalotán. Az alkalmazottat késsel fenyegetve szerezte meg a bevételt, majd a zsákmánnyal elmenekült. B. József Dániel ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Július 31.

A hivatásos szolgálatra vonatkozó felső korhatár elérése miatt szűnt meg Soczó László szolgálati jogviszonya. A Tolna megyei főkapitányi beosztásból nyugállományba vonuló vezérőrnagy több mint 45 éves pályafutással büszkélkedhet.

0731


Augusztus 4.

Robbanóanyagokat és robbantószereket készített két tizenéves, és Mátramindszent környékén robbantásokat is végeztek. A helyi F. Andrást (18) és 17 éves dorogházi társát elfogták, egyikük lakóhelyén az elkészítéshez szükséges és már összeállított életveszélyes anyagokat lefoglalták. Robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

 

Augusztus 5.

Egy beteg, védekezésre képtelen asszony fülbevalóit tépte ki az a 41 éves lajosmizsei férfi, akit 14 órán belül elfogtak a zsaruk. T. Miklós előbb villanyóra-leolvasóként akart pénzt kicsikarni a 86 éves asszonytól, majd később egy pohár vizet kérve terelte el figyelmét, majd hirtelen kiszakította füléből az ékszert. Egy zálogházban túladott a zsákmányán, azonban elkölteni már nem tudta, az elfogáskor a rendőrök megtalálták a pénzt a zsebében. Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, amelyet vádemelési javaslattal a zsaruk lezártak.

 

Augusztus 6.

A Tisza-parton iszapfogságba esett őzet mentettek ki a törökszentmiklósi zsaruk és a tiszai vízi rendőrök. A sárban folyamatosan merülő, egyre fáradtabb állat nem tudott segítség nélkül kiszabadulni. A bajba jutott őzikét együttes erővel mentették ki a partról és hajóval a folyó felől, majd átadták a helyi vadőrnek.

 

Augusztus 7.

Solt határában kötötte fához a kutyáját egy helyi nő, majd magára hagyta. A megunt, alultáplált, ellátatlan jószág megfulladt a nyaki izomzatába szinte már belenőtt kék zsinórtól. Bár azonosító csip nem volt benne, a zsaruk megtalálták a gazdáját. A P. Péterné (46) ellen állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a rendőrök vádemelési javaslattal zárták le.

 

Augusztus 8.

Kábítószer-ültetvény felszámolására indultak a szigetszentmiklósi zsaruk, a drog mellett azonban felhalmozott fegyvereket is találtak egy dunaharaszti férfi otthonában. A cserjéket és a puskákat lefoglalták, B. Roland (40) ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének, lopás vétségének és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

0808


Augusztus 10.

Egy veszprémi benzinkút melletti üzletnél rosszul lett taxison segített két járőröző zsaru. A szívmasszázst és a lélegeztetést addig végezték, míg a mentők megérkeztek, utána infúziót tartottak. Az újraélesztés után a 64 éves férfit kórházba vitték.

 

Augusztus 11.

Néhány órán belül visszaadták a zsaruk szinte a teljes nyugdíját annak a 95 éves józsefvárosi férfinak, akitől nem sokkal korábban három fiú rabolta azt el. A boltból hazafelé tartó idős emberre a lépcsőházban támadtak, hátralökték, lefogták a kezét, elvették a borítékot, majd elmenekültek. Személyleírás alapján szúrták ki őket a zsaruk, a 15, a 16 éves támadó és 12 éves társuk ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Augusztus 12.

Tizenkét órán belül elfogták a rendőrök azt a 24 éves kékcsei férfit, aki szóváltást követően összeszurkálta, majd magára hagyta 28 éves ismerősét a helyi panzió és egy tanya közötti úton. Az életveszélyes sérülést szenvedett, magatehetetlen áldozat kórházba került, L. Kristófot otthonában elfogták. Emberölés kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Augusztus 13.

Közös italozás és szórakozás végződött nyaki sérüléssel Debrecenben. A háromfős társaság tagjai összevesztek, és a vita hevében egyikük egy törött borosüveggel megszúrta a csapat nő tagját. N. Roland (19) ellen testi sértés kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Augusztus 14.

Baldwin a jogerős szabadságvesztés letöltését meg nem kezdő V. István (46) pólójáról vett szagnyomot, aki egy Pilisszentkereszthez közeli erdőbe menekült az igazságszolgáltatás elől. A szolgálati belga juhász 1,5 kilométer követés után megtalálta a szökevényt egy fa mögé bújva. V. Istvánt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.
 

0814

 

Augusztus 16.

Több kilométeres dugót számoltak fel a monori zsaruk a 4-es főúton, amikor befogtak egy elkóborolt bárányt. Az aszfalton kószáló juh miatt több száz jármű feltorlódott. A rendőrök először szirénával tessékelték le az útról, majd egyikük a szarvánál fogva tartotta, végül egy kötéllel megzabolázták, közben kollégáik a forgalmi helyzetet orvosolták.
 

0816


Augusztus 17.

Vádemelési javaslattal fejezték be a zsaruk egy 17 évvel ezelőtti gyilkosság nyomozását. Egy szegvári nő akkor 40 éves férje tűnt el 2000-ben, a kiemelt   ügyeket felderítő főosztály munkatársai egy idő után emberölésként kezelték, 34 nappal az elévülés előtt pedig az asszony, F. Szilvia (47) beismerte, egyik veszekedésükkor egy pajszerrel addig ütötte, amíg mozgott, majd az élettelen áldozatot kézzel egy gödörbe elföldelte. A holttest a mai napig nem került elő.

 

Augusztus 18.

Fél órán belül elfogták a rendőrök azt a 27 éves helyi férfit, aki Mosonmagyaróváron előbb közlekedési balesetet okozott, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről. B. Tamás hátrahagyta autóját, majd menekülés közben egy közeli autóról letört visszapillantó tükörrel megrongálta egy társasház ajtaját. Egy járókelő próbálta megállítani, őt egy ostorral ütötte meg, majd elszaladt. Nem jutott messzire, elkapták. A bódult férfi ellen garázdaság bűntettének és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Augusztus 19.

Késő esti járőrözés közben üvegcsörömpölésre figyeltek fel az alattyáni polgárőrök egy lakatlan háznál. A riasztott rendőrök az épületben elbújt 36 éves helyi férfit egy kanapé alatt találták meg. Kiderült, a ház ablakát betörve M. Péter bemászott, és egy elvinni szándékozott gázpalackot dobott ki az udvarra. Ez keltette fel a polgárőrök figyelmét. Lopás kísérlete vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, a rendőrök a nyomozás iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyész­ségnek.

 

Augusztus 21.

Háromnegyed órán belül elfogták a kalocsai zsaruk azt a két helyi férfit, akik egy hazafelé sétáló 87 éves férfit támadtak meg. Hátulról megragadták, kabátjából kivették a pénztárcáját, majd elmenekültek. R. József (28) és K. István (29) ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Augusztus 24.

A helyszín közelében, menekülés közben fogták el a rendőrök azt a 26 éves férfit, aki néhány perccel korábban egy adonyi pénzintézetet rabolt ki. Arcát maszkkal takarta, kezére szatyrot húzott, fenyegetőzött, és a pénz átadását követelte. Nem jutott azonban messzire a zsákmánnyal, a banktól 150 méterre elkapták. Az iváncsai T. Márk ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amit a zsaruk bíróság elé állítási javaslattal zártak le.

 

Augusztus 25.

A helyszín közelében elfogták a rendőrök azt a 24 éves tiszanánai férfit és 14 éves füzesabonyi társát, akik a Füzesabony és Dormánd közötti kerékpárúton – a később elfogott füzesabonyi B. Dániellel (18) – megállítottak egy biciklist, és késsel kényszerítették pénze átadására. K. Lajos, B. Dániel és fiatalkorú társuk ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Augusztus 26.

Végigbűnözte a nyári hónapokat egy 25 éves gyáli férfi. R. Gyula Gusztáv júniusban betört egy házba, ahonnan háztartási cikkeket, festményeket, kerékpárokat és fémhulladékot vitt el. Ezután egy kölcsönkapott körfűrészt nem vitt vissza gazdájának, majd egy helyi cég autóját használta sajátjaként. A szökésben lévő férfit elfogták, lopás és jármű önkényes elvétele bűntettének, valamint lopás és sikkasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Augusztus 29.

Egy józsefvárosi drogárus éppen három új vevő megrendelését vette fel, amikor lecsaptak rájuk a zsaruk. A jól szituált, állandóan telefonáló és az utcai drogosokkal pacsizó O. Márió (23) az internetről, postai úton rendelt ismeretlen fehér porból keverte ki kotyvalékát, majd a varázsport árulta fogyasztóinak. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.
 

0829


Szeptember 3.

A betöréshez használt kalapács fanyeléről vett szagnyomot Urán, a balatonkenesei szolgálati eb. A német juhász az elkövető házáig vezette a rendőröket az egy kilométeres útvonalon. Az éppen alvó B. Tamás Ferenc (56) kezén még látszott a betört üveg szilánkjai okozta sérülés, sőt ágya mellett ott hevert az ellopott, azóta a benne lévő szesz jelentős mennyiségétől megrövidített pálinkásüveg is. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, amit a zsaruk vádemelési javaslattal lezártak.

 

Szeptember 4.

Egy előző nap eltűnt 17 éves lány holttestét találták meg egy borsodnádasdi aknában a rendőrök. Az áldozat egy 20 éves helyi férfival találkozott a közeli erdőben, beszélgettek, majd nem sokkal később a lány öntudatlan állapotba került. B. Roland a magatehetetlen lányt egy vízzel teli aknába eresztette, ahol megfulladt. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Szeptember 7.

Civil ruhás rendőrökhöz lépett oda egy 21 éves férfi a bulinegyedben. Külföldinek nézte őket, angolul kínált számukra gyors bódulatot. A zsaruk kiábrándították, ruhájában kábítószergyanús fehér port és zöld növényi törmeléket találtak. A fővárosi V. Zsolt ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
 

0907

 

Szeptember 8.

Egy Pest megyei autósiskola oktatója, a szigetszentmiklósi K. Zoltán (49) és hat társa – T. Zoltán (48), L. Róbert (35), M. Attila (35), M. Márton (26), G. Zoltán (45) és O. Attila (42) – ellen indult közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás, mert rendszeresen segítettek vezetői engedélyhez jutni arra nem jogosult embereket. A csapat egyes tagjai hamis okmányokkal vizsgáztak mások helyett. A fővárosi rendőrök az iskola telephelyén hamisításhoz szükséges eszközöket, hamis okmányokat és nagy mennyiségű pénzt találtak.

 

Szeptember 9.

Összevesztek, majd agresszív, részeg férje elől menekülve bezárkózott a szobába az az 55 éves asszony, aki végül hasba szúrta a rá támadó urát. Az 56 éves férfihoz mentőt hívott, de életét már nem tudták megmenteni. K. Imréné ellen emberölés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 11.

Három napon belül elfogták a szegedi rendőrök azt a két férfit, akik egy építési területről szerszámokat, létrákat és szerelvényeket vittek el. A zsákmány egy részét egy 53 éves sándorfalvi férfinak adták tovább. K. László (26), K. Roland (18) ellen lopás bűntettének, P. Csaba (53) ellen orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 12.

Szolgálati kutyáik ugatása miatt ment ki hajnalban az utcára két szolgálaton kívüli zsaru Röszkén. Az eb jelzése helyes volt, egy kiskocsira pakolt irattartó széf mellett sísapkás férfi kuporgott. Kiderült, F. Márió (26) a közeli postára tört be, és megpróbálta kinyitni a páncélszekrényt. Amikor nem járt sikerrel, kibontotta a falból a széfet, és azt vitte volna magával. Lopás bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.
 

0912

 

Szeptember 13.

Ittas kerékpárosnak ütközött autójával egy 23 éves nyírvasvári férfi kora este. A súlyosan sérült, 27 éves biciklist beültette kocsijába, majd mivel vezetői engedély nélkül közlekedett, megijedt, néhány utcával arrébb kitette, majd elhajtott. A rendőrök másnap elfogták, E. Csaba ellen segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 14.

Egy újbudai lakásban fogták el a zsaruk azt a 30 éves budapesti férfit, aki egy hónappal korábban bemászott egy XI. kerületi lakásba. Két laptopot, egy mobiltelefont és egy indítókulcsot vitt el, amivel meglovasított egy Alfa Romeót. A zsaruk a kocsit is megtalálták, B. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 15.

Egy héten belül elfogták a rendőrök azt a két orosházi férfit, akik egy helyi telephelyre betörve az irodából és a raktárból lopták el, mi mozdítható volt. Cs. Gábor (29) és B. György (44) számítógépet, mérleget, konvektort, szerszámgépet, akkumulátorokat és horgászfelszerelést vitt el. B. György ellen lopás bűntettének, Cs. Gábor ellen lopás bűntetté­nek és magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 16.

Idős asszonyra támadó triót fogtak a zsaruk Göncruszkán. Otthonában bántalmazták áldozatukat, akitől különböző értékeket vittek el. A novajidrányi K. Tamás (54), Ó. Zsolt (29) és M. Miklós (20) ellen életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 18.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást fejeztek be vádemelési javaslattal a budapesti zsaruk. A 34 éves S. Endre 42 éves barátja nyakába – kérésére – rendszeresen kábítószert fecskendezett, utolsó alkalommal azonban a beadott keverék a férfi halálát okozta.

 

Szeptember 20.

Beismerte a terhére rótt hét évvel ezelőtti gyilkosságot az a 41 éves petőfiszállási férfi, akit két nappal korábban rablás miatt fogtak el. A két helyszín adatai hasonlóságot mutattak, a keresztkérdések hatására V. Zénó István bevallotta, ő ölt meg otthonában egy akkor 76 éves kiskunfélegyházi asszonyt. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Szeptember 21.

Egy napon belül elfogták a rendőrök azt a 17 éves átányi fiatalembert, aki zárás előtt bement egy helyi fodrászüzletbe, az ott dolgozó 26 éves nőt bántalmazta és szexuálisan zaklatta. A támadót a könnyű sérülést szenvedett nő helyszínre érkező barátja zavarta el, aki a sértett védelmében dulakodva szintén könnyen sérült. A támadó ellen szexuális erőszak bűntettének és testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 22.

Közel 80 ezer adag kábítószert vontak ki a forgalomból a fővárosi zsaruk, amikor egy megállított autóban, majd később egy XIII. kerületi lakásban elfogtak négy férfit és lefoglaltak több mint 85 kilogramm drogot. N. Zsigmond (41), a 62 éves albán Ujup A., valamint a 34 éves Petri F. és a 49 éves Beker B. szerb állampolgárok ellen kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­nek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
 

0922

 

Szeptember 23.

A Dobogókő, Téry Ödön utcában délelőtt halálra gázolt egy gyalogost, majd elhajtott a helyszínről az a 46 éves pilisszentkereszti nő, akit néhány órán belül elfogtak a rendőrök. A balesetet okozó jármű azonosítását követően a sötét Opelt egy dobogókői háznál találták meg. Sz. Erzsébet és utasa, a szintén pilisszentkereszti G. Attila (29) ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 25.

A 37-es főúton, a Hernádkaknál lévő zajfogó faltól dobált köveket az arra közlekedő autók felé két 14 éves helyi fiú. A csínytevésként megélt bűnös tevékenységük közben egy autót el is találtak, szerencsére sérülés nem történt. A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

 

Szeptember 26.

Erőszakos útonállókat fogtak a hatvani zsaruk. A turai K. Dániel (19) és a zsámboki S. Márk (20) a helyi buszpályaudvaron nőket szólított le, fenyegették őket, és értékeiket követelték. Az áldozatok segélykiáltásai azonban elriasztották a támadókat. Rablás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

 

Szeptember 27.

Egy gyulai italozóból indult éjfél körül hazafelé az a 20 éves helyi férfi, aki felrugdosta az útjába kerülő kukákat, virágállványokat, és kitépkedte az útszéli dísznövényeket. Nem sikerült hazaérnie, a rendőrök elfogták. D. Márk ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Szeptember 28.

Harmadik emeleti lakásából mentettek ki az újpesti járőrök egy idős, járásképtelen asszonyt. A főzés közben meggyulladt étel miatt füsttel telítődött lakásban combnyaktörést szenvedett 79 éves nő a földön ülve várta a segítséget. A zsaruk az elszenesedett lábast lehúzták a tűzhelyről, átszellőztették a lakást, és a bajba jutott asszonnyal maradtak, míg a mentők kórházba nem vitték.

 

Szeptember 29.

Súr, Csatárpuszta külterületén állították meg késő este a zsaruk azt a járművet, amelynek csomagterében egy szarvasmarha tetemét szállította egy 62 éves akai férfi. P. Zoltán nem sokkal korábban egy közeli legelőn kilőtte és kizsigerelte a szürke állatot. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Szeptember 30.

Csak néhány hetet töltött szabadlábon az a börtönviselt férfi, aki Práter utcai lakásánál árulta a drogot. Főként a kapubejáróban, a lépcsőházban és szeméttárolójában rejtette el áruját. Több zacskó kábítószert foglaltak le a kukatárolóban, lakásán porciózáshoz szükséges kellékek voltak. F. Ignác (60) ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
 

0930

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Vége a féléves bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki nem kezdte meg szexuális erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

 

Óvatossággal a megelőzésért

A Mátrix Projekt keretében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ezúttal Szombathelyen hívták fel a figyelmet az online csalások elkerülésének lehetőségeire.