2018 eseményeiből

2018. 12. 20., cs - 11:24
Zsaru Magazin

Március

Március 1.

Egy napon belül elfogták a zsaruk azt a két férfit, akik február 28-án kiraboltak egy utast a vonaton Nagykőrös és Kecskemét között. A fülkében egyedül ülő 20 éves sértettől két hasonló korú férfi pénzt követelt, miközben veréssel és torka átvágásával fenyegetőztek, amelynek hatására 2 ezer forintos zsákmánnyal menekülhettek. Az ijedt utas tovább vonatozott, és végül Szegeden tett bejelentést. A rendőrök adatgyűjtés után rövid időn belül azonosították a két támadót, akiket Kecskeméten fogtak el. A nagykőrösi B. Sándor (20) és N. Tamás (20) ellen – fogva tartásuk mellett – rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a zsaruk befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Március 2.

A zuglói rendőrök március 2-án fogták el azt a férfit, aki egy társkereső oldalon megismerkedve, majd házasságot ígérve pénzt és műszaki cikkeket csalt ki egy nőtől. A budapesti Sz. Ervin (45) már a második találkozáskor közös vállalkozásuk elindításához szükséges hitel felvételét kérte szíve hölgyétől, amit az asszony meg is tett, több mint 2 millió forintot adott át neki. Az esküvővel hitegető Sz. Ervin a következő hónapokban nagy értékű mobiltelefonokat és laptopot is vásároltatott hitelre a nővel, majd elkérte a megtakarított pénzét is, és újabb hitelt vetetett fel a sértettel. A csaló nem váltotta be ígéreteit, és a nőt több mint 6 millió forinttal károsította meg, aki végül 2018. január 24-én tett feljelentést a rendőrségen. Az Sz. Ervin ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban érintett, hasonlóan átvert sértettek száma azóta háromra nőtt.

-

 

Március 5.

Egyik rokona jelentette be egy 61 éves komorói férfi eltűnését, meggyilkolt holttestére március 5-én találtak rá a lakóházához tartozó nyári konyha pincéjében. Rövid idő alatt a zsaruk látókörébe került a szintén komorói L. Tibor (53), akit egy éve fogadott be a későbbi áldozat. A férfi beismerte, hogy február 8-án a lakhatásért fizetendő pénzen összevesztek szállásadójával, majd egy szögvassal többször fejbe ütötte vitapartnerét. A holttestet a nyári konyha épülete alatti pincében rejtette el, amelyet lakattal le is zárt. A rendőrök az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást befejezték, az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség november 6-án vádat emelt.

Március 8.

Közel nyolc hónapig tartó nyomozás után találták meg a rendőrök azt a három fiatalt, akik tavaly nyáron Kunszentmártonban megrongálták a Juhász Keresztet, és ellopták róla a Jézust, illetve a Szent Vendelt ábrázoló alkotást. A gyanúsítottaknál tartott házkutatáskor megtalálták az ellopott egyházi műtárgyak egy részét. A helyi M. Patrik (23), P. Ildikó (18) és R. Bence (22) ittas állapotukkal magyarázták tettüket. A lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a zsaruk befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Március 10.

Négy nap alatt azonosították és elfogták a Pest megyei zsaruk azt a 43 éves dabasi férfit, aki anyagi haszonszerzés által motiválva rátört otthonában egy 69 éves asszonyra, megkötözte, többször megütötte, majd sorsára hagyta. Az áldozat agyonvert holttestére hozzátartozója talált rá március 6-án délelőtt. Az elfogott S. Bálint beismerte tettét, az ellene nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrök befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

.

 

Március 16.

A Veszprém megyei rendőrök összehangolt akcióban három román betörőt fogtak el, akik 2016 novembere és 2018 márciusa között országszerte több hasonló bűncselekményt követtek el. Műszaki áruházakból vittek el telefonokat, laptopokat és tableteket. Országos koordináció keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai hangolták össze a folyamatban lévő nyomozásokat, majd később egyesítették azokat. A március 16-án hajnalban végrehajtott akcióban Szegeden fogták el a román férfiakat, akik aznap éjszaka is követtek el betöréseket Pakson és Mohácson, járművük tele volt lopott műszaki cikkekkel. Ciprian C. (27), Ionut M. (32) és Mateiuc C. (34) ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

-

 

Március 21.

Másfél órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy gáz-riasztó fegyverrel többször rálőtt a parkolóőrökre Pécsett. A Lánc utcában akart egy járművet ellenőrizni három parkolóőr, amikor a kocsi tulajdonosa kifogásolta a műveletet, és megütötte az egyik parkolóőrt, ezután elővett a kocsijából egy gáz-riasztó fegyvert, több lövést is leadott a parkolóőrökre, majd elhagyta a helyszínt. T. Balázs (33) ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás, az ügyész kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettével, valamint egyrendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletével vádolja.

Március 22.

Szeghalmi otthonában támadt rá egy 78 éves nőre az a 31 éves férfi, akit a zsaruk a bejelentéstől számított 10 órán belül elfogtak. Az egyedül élő, idős asszony akkor sérült meg súlyosan, amikor tetten érte hívatlan, besurranó látogatóját, aki pénz után kutatott a házban. A helyi Sz. Elemér Péter arcon ütötte és többször megrúgta áldozatát, mielőtt zsákmány nélkül elmenekült volna. A férfit nagyrábéi barátnőjénél fogták el. A rablás bűntettének és súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrök befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Március 23.

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere és Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány új szolgálati autókat adott át Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában. A mindennapi munkát és a gyors reagálóképességet segítő 570 darab új, Skoda, Opel, Suzuki és Mercedes gyártmányú autók beszerzési értéke 3,6 milliárd forint volt.

.

 

Március 24.

Bíróság elé állítási javaslattal zárták le a szentesi rendőrök annak a fiatal férfinak az ügyét, aki ellopott egy kerékpárt, hogy azt szerelmének adhassa. A szentesi N. Gergő (20) március 23-án hajnalban döntött úgy, hogy busz helyett inkább biciklivel megy Derekegyházon lakó barátnőjéhez. Mivel nem volt drótszamara, ezért ellopott egyet a helyi pékség elől. A frissen szerzett rózsaszín női kerékpárral meg is érkezett szerelméhez, és a biciklit a lánynak ajándékozta. A szentesi rendőrök azonban lebuktatták, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.