2018 eseményeiből

2018. 12. 20., cs - 12:57
Zsaru Magazin

Július

Július 3.

Zagyvarékas, Rákóczi úti családi házának előszobájában lett emberölés áldozata az ott egyedül élő 83 éves nő. Az idős asszonyt több szúrt sérülés érte. Alig három órával a holttest felfedezését követően a zsaruk Szigetszentmiklósról előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra a 29 éves Cz. Tamás zagyvarékasi lakost, akit meggyanúsítottak a bűncselekmény elkövetésével. Az előzetes letartóztatásba helyezett férfi érdemleges vallomást nem tett, a rendelkezésre álló személyi és tárgyi bizonyítékok a bűncselekmény helyszínéhez és időpontjához kötik.

.


Július 8.

A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a Dominikai Köztársaságból szállították Magyarországra a 43 éves F. Lászlót, aki a megalapozott gyanú szerint 2008. május 3–5. között Nyíregyházán, a Hegyi utca egyik lakásában bántalmazta, majd magára hagyta 23 éves élettársát, és elrejtőzött a felelősségre vonás elől. Az eszméletlenül talált nő 2008. május 12-én belehalt a sérüléseibe. A letartóztatott F. László ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.

Július 9.

Kegyetlen rablások gyanúsítottjait fogták el a kalocsai rendőrök. A 24 éves bátyai Sz. László Zoltán, a 19 éves miskei Sz. Alex Ferenc és a 18 éves makói H. Mihály Dénes, valamint fiatalkorú bátyai társuk április 25-én Dunaföldvár, Pentelei úti lakásában egy 89 éves; június 30-án Dusnok, Bercsényi utcai lakásában egy 85 éves; július 7-én Dunaszentgyörgy, Ady Endre utcai lakásában egy 80 éves; július 8-án Kecel közterületén egy 70 éves; július 8-án Dunaszentbenedek, Dózsa György utcai lakásában egy 87 éves; július 8-án Miske, Templom téri lakásában egy 83 éves és július 8-án Miske, József Attila utcai lakásában egy 86 éves nőt raboltak ki. Az idős áldozataikat ütlegelő, fojtogató négyeket a bíróság letartóztatta.

Július 11.

A rendőrség elfogta B. Krisztián kékcsei lakost, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének, rongálás bűntettének, 5 rendbeli rongálás vétségének és 3 rendbeli zaklatás vétségének elkövetésével gyanúsít. A 43 éves férfi lakókörnyezete nyolc tagját fenyegette, közülük ötnek felgyújtotta ingatlanját. A letartóztatott férfi engesztelhetetlen dühét – elmondása szerint – egy helybeli család és annak baráti köre igazságtalannak tartott anyagi előmenetele váltotta ki.

gy

 

Július 11.

A magával vitt 10 centiméter pengehosszúságú rugós bicskával szúrta nyaktájékon a Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Inárcs, Rákóczi utcai kirendeltségének ügyintézőjét a 60 éves helybeli Cs. Attila. Áldozata, egy 44 éves inárcsi nő a munkahelyén életét vesztette. A bűncselekmény helyszínének közelében elfogott, majd letartóztatott Cs. Attila ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére, e feladatának teljesítése során elkövetett emberölés bűntetté­nek, valamint a házában megtartott házkutatás során lefoglalt 32 db, engedély nélkül tartott lőszer miatt visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Július 11.

Átadták az Érdi Rendőrkapitányság új épületét. Az átadási ünnepségen – többek között – részt vett dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár (Belügyminisztérium), T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, Papp Károly altábornagy, közbiztonsági főigazgató (Belügyminisztérium), Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Mihály István dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A 3240 m² hasznos alapterületű épület 66 irodájában 131 rendőr teljesít szolgálatot. A beruházás közel 1,2 milliárd forintból valósult meg.

Július 16.

Gerendásról, a Rákóczi utca úttestéről szállították kórházba azt az 55 éves helybeli férfit, aki néhány órával később belehalt tisztázatlan eredetű sérüléseibe. A rendőrség kizárta a közúti bal­eset lehetőségét, és megállapította, sérüléseit barátja, a későbbi áldozatához hasonlóan ittas K. Róbert Árpád gerendási lakos ütlegelése okozta. A letartóztatásba helyezett 52 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Július 16.

A Széchenyi téren tettek esküt a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium végzős tanulói. A 151 próbaidős rendőr kibocsátó ünnepségének elöljárója Kovács István vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes volt.

Július 19.

Papp Károly altábornagy, közbiztonsági főigazgató (Belügyminisztérium) és Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány adta át Szegeden a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság szegedi határvadász bevetési osztályai és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi bűnüldözési osztály elhelyezésére szolgáló épületegyüttest. A 8420 m² hasznos alapterületű, 5,7 milliárd forintból elkészült objektumot a régi katonai laktanyából alakították ki, három felújított és egy új épületből áll.

.

 

Július 22.

A rendőrség felkérésére tiltott állatviadal résztvevőit fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége egy gazdasági társaság Mohács, Vágóhíd utcai telephelyén. A rendőrség – szabadlábon hagyásuk mellett – a küzdelemre nevelt két kan amerikai staffordshire terrier tulajdonosai, a 37 éves M. Attila bácsalmási, illetve a 44 éves M. Zoltán mo­hácsi lakos, valamint a viadal bírája, a 46 éves R. Mihály Péter őcsényi lakos ellen folytat nyomozást. A kirendelt szakértő megállapításai szerint a két kutya, Mázli és Kimi veszélyesek, elaltatásukat javasolta. Mindkét eb a viadal 26 perce alatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azok ellátás nélkül pusztulásukhoz vezettek volna.

Július 24.

Papp Károly altábornagy, közbiztonsági főigazgató (Belügyminisztérium), Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány és Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka adta át a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság határvadász bevetési főosztály II. XIV. határvadász bevetési osztály elhelyezésére szolgáló két új épületet. A 4562 m² hasznos alapterületű, 5,7 milliárd forintból megépített, két épületből álló objektumot a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathely, Söptei úti objektumának területén alakították ki.

Július 27.

Családi és pénzintézeti hiteleit rendezte volna egy kecskeméti bevásárlóközpont bankjegykiadó automatája közbeiktatásával a törökszentmiklósi B. Roland. A 35 éves férfi erre fekete símaszkban, kezében akkumulátoros flexszel tett kísérletet. A biztonsági őrök menekülés közben elkapták. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai megállapították, B. Roland július 14-én is megpróbált egy másik kecskeméti áruház oldalához telepített ATM-et felnyitni – akkor sem jutott pénzhez. A bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben.

.

 

Július 28.

Csorna belterületén fogta el a rendőrség B. Gábor kapuvári lakost, aki 20 órával korábban Kapuváron, egy Wesselényi utcai családi házban a magával vitt bálakötöző zsinórt 26 éves volt barátnője nyakára hurkolta, és azt szorítva a nőt eszméletvesztésig fojtogatta. A 32 éves férfi áldozata három nappal később egy egészségügyi intézményben vesztette életét. A letartóztatásba helyezett B. Gábor ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

-

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.