2018 eseményeiből

2018. 12. 20., cs - 14:21
Zsaru Magazin

November

November 1.

Nappalijában találkozott össze egy tatabányai lakás motoszkálásra ébredő tulajdonosa éjszaka azzal a meztelen férfival, aki nem sokkal korábban az ablakon bemászva érkezett. A tulaj ráförmedt, mire a hívatlan látogató ahol be-, ott ki is ugrott, az ablakon. A riasztott rendőrök átfésülték a házat, és a furcsán viselkedő, bódultnak, ám jókedvűnek tűnő, akkor már félig felöltözött férfire a pincében leltek rá. A 23 éves helyi Sz. József emlékek híján egyetlen kérdésre sem tudott érdemi választ adni. Magánlaksértés bűntettének és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt állították bíróság elé. A Tatabányai Járásbíróság 1 év 2 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

,

 

November 3.

Zengett az Alkotmány utca Nézsán, amikor egy 45 éves helyi férfi egy nővel ordítozott, és meg is ütötte, amiért a háza előtti járdára lépett. A sértett védelmére kelő idős ismerős sem úszta meg, őt seprűvel ütlegelte, amíg földre nem került. M. József ellen garázdaság és testi sértés bűntettének, valamint testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

November 4.

Két hónapos kiskutyát adtak vissza elkeseredett gazdájának a hajdúsámsoni körzeti megbízottak. Az ebet egy 22 éves helyi férfi lopta el nem sokkal korábban a tulajdonos házának udvarán lévő kazánházból, majd a 16 kilométerre fekvő Nyíradonyba vonatozva ötezer forintért eladta. Az amerikai staffordshire terriernek nem esett baja, a zsaruk gyorsaságának hála Rockynak csak rövid ideig kellett nélkülöznie szerető gazdáját. K. Sándor Imre ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

November 5.

Gyakorlatilag a Németországba tartó vonat ajtajából húzták le a Békés megyei zsaruk azt a 40 éves hódmezővásárhelyi elítéltet, aki október 26-ai engedélyezett távollétéről nem tért vissza a gyulai büntetés-végrehajtási intézetbe. A Viharsarokból egészen a fővárosig szökött, a Keleti pályaudvaron érték utol másodpercekkel a szerelvény indulása előtt. Fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, egyben visszakerült akkori tartózkodási helyére, a gyulai börtönbe.

November 6.

Érd, Munkácsy Mihály utcában borított fel egy kerekesszékkel közlekedő, 30 éves férfit az a 13 éves helyi fiú, akit két nappal később elfogtak a zsaruk. A földre eső, mozgáskorlátozott áldozat nyakából támadója kitépte a táskát, abból kivett 38 000 forintot, majd a magatehetetlen, kiabáló férfit addig ütlegelte, míg egy közelben lakó közbe nem lépett. Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult ellene eljárás.

November 8.

Egy győri benzinkúton az arra haladó autósok felé fegyverével hadonászva, majd kétszer a levegőbe lőve próbált fuvarost találni az a zavartnak tűnő férfi, akit a zsaruk tepertek le reggel. Mint kiderült, a kút shopjában is feltűnt, kiválogatta a neki tetsző termékeket, hóna alá csapott egy rágógumit és egy energiaitalt, majd nyomatékként megmutatva pisztolyát fizetés nélkül távozott. A szerb állampolgárságú Ljubisa D. (64) ellen rablás és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – folyik eljárás.

.

 

November 10.

Üvegszámra lopkodta, majd jó pénzért eladta a mogyorókrémet egy 42 éves szentgáli férfi. Legutolsó beszerző körútján bukott le, amikor a finomsággal telepakolt szatyrával fizetés nélkül akart eliszkolni egy veszprémi boltból. A zsaruk kiderítették, július óta űzte bűnös tevékenységét, az alkalmanként 2–4 üveg eltolvajlásával szerzett, közkedvelt terméket az interneten az átlagosnál olcsóbban árulta. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

November 10.

Az áruvédelmi eszköz eltávolítása után a kifizetetlen bakanccsal a lábán távozott egy balassagyarmati szupermarketből kora délután a mohorai R. Attila (23). Nem menekült, inkább a mellékhelyiségben megtámadott négy fiatal fiút, pénzüket követelte, és veréssel fenyegetett. A négy megrettent ifjútól összesen 1200 forintot zsákmányolt, ám elkölteni már nem maradt ideje, a zsaruk elfogták – lopott lábbeliben. Rablás bűntettének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult ellene eljárás.

November 16.

Késő este támadt alvó áldozatára az a 27 éves jászkiséri férfi, aki egy kunhegyesi házba az ajtó benyomásával jutott be. A felébredő sértett arcára törülközőt szorított, megütötte, miközben pénzét követelte. Végül több tízezer forint zsákmánnyal menekült el a helyszínről. Fél nappal később elfogták a zsaruk. P. Ferenc ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult – fogva tartása mellett – eljárás.

November 20.

Negyedik osztályos általános iskolások lepték el a Rendőrségi Igazgatási Központ épületét. A gyermekek jogainak világnapja alkalmából beözönlött kék pólósok balesetek adatait vették fel, rendőröket irányítottak, térfigyelő kamerák képeit vizslatták, sőt kapcsolatba léphettek a Szombathelyi Hívásfogadó Központba látogató hasonszőrű társaikkal.

.

 

November 21.

Törött szárnyú, feltehetően gépjárművel elütött madáron segítettek a jászárokszállási körzeti megbízottak. Nem sokkal a reggeli szolgálatkezdés után járőröztek gépkocsival a település külterületén, amikor az út szélén meglátták a sérült egerészölyvet. A hegyes csőr és a karmok miatt kabáttal bebugyolált kézbe fogott madarat a zsaruk a jászberényi sasközpontba vitték, ahol megműtötték, jelenleg „szárnyadozik”.

November 21.

Személyes konfliktusa miatt több lövéssel végzett lánya párjának édesanyjával az a 67 éves budapesti férfi, aki a III., Virág utcában támadt a munkába induló, 56 éves asszonyra. L. József elhajtott a helyszínről, nem sokkal később autójában ülve, fegyverével kezében találtak rá a BRFK zsarui. Elfogását követően a saját magának túladagolt inzulin miatt kórházba került. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult ellene eljárás.

November 22.

Letartóztatta a bíróság azt az 57 éves szikszói férfit, akit egy 2011. április 17-én elkövetett kettős gyilkossággal gyanúsítottak meg három nappal korábban. A gyanú szerint az akkoriban munka nélküli, anyagi nehézségekkel küzdő Sz. Sándor egy idős házaspárt támadott meg otthonukban, összekötözte, agyonverte, majd kirabolta áldozatait. A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály munkatársai tavaly márciusban újból nekilátva, hét év hét hónap elteltével leplezték le a tettest, aki ellen különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult eljárás.

.

 

November 24.

Különböző mesékkel jutott be későbbi áldozatai házába az a 27 éves jászapáti férfi, aki helybeli idős asszonyokat becsapva csalta ki pénzüket. Volt, hogy villanyóra cseréjére hivatkozott, vagy kéményseprőnek adta ki magát, és amikor hiszékeny áldozata nem tudta kifizetni a kért összeget, még annak csökkentésére is hajlandóságot mutatott, miután beszélt a „főnökével” telefonon. Sz. László ellen lopás, kifosztás, sikkasztás és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult eljárás.

November 25.

A pécsi Alkotmány utcában vitték földre a zsaruk azt a 37 éves zalaegerszegi férfit, aki az egyetemvárosi részen nőket szólított le, majd önkielégítést végzett a szemük láttára. M. Lórántot 24 rendbeli szeméremsértés vétségével gyanúsították meg, amelyeket júniustól kezdődően követett el a városban főként magyar, illetve külföldi egyetemisták sérelmére. A gyanúsított nem tett vallomást, elfogását követően a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték, ahol megkezdte korábbi, szeméremsértés vétségének elkövetése miatt jogerősen kiszabott 10 hónap szabadságvesztését.

November 26.

Letartóztatta a bíróság azt a 42 éves mátészalkai férfit, aki megtámadta, majd megkéselte egy Szegfű utcai ruhabolt eladóját november 22-én zárás előtt. A sértett súlyos szúrt és vágott sérülésekkel került kórházba, K. Antalt egy nappal később otthonában fogták el a zsaruk. Tettére egyértelmű magyarázatot nem tudott adni. Később a tettes autójának csomagtartójából egy 21 éves mándoki nő holtteste került elő. Mint kiderült, K. Antal alkalmi szexuális partnere nem megfelelő szolgáltatást nyújtott számára, ezért kellett kése által meghalnia. Életveszélyt okozó testi sértés és emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – folyik ellene eljárás.

.

 

November 27.

Egy újbudai lakásban csaptak le a fővárosi zsaruk arra a 25 éves férfira, aki ellen elfogásakor 25, kivétel nélkül csalás elkövetése miatt kibocsátott elfogatóparancs volt érvényben. A budapesti M. József Márió társaságában lévő H. Ferencet (26) szintén elfogták, tekintve, hogy ő öt körözésből álló bűnlajstrommal büszkélkedhetett.

November 28.

Két héttel a tűz után fogták el a rendőrök azt a két kiskunfél­egyházi fiatalkorút, akik bosszúból gyújtottak fel bálákat az Izsáki úton. A két különböző helyről indult lángokból következtetett szándékos tűzokozásban 328 bála égett el, és közel kétmillió forint kár keletkezett. A két, beismerő vallomást tett 17 éves fiú ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.