Ajándékkal érkeztek

2017. 12. 20., sze - 11:41
Zsaru Magazin

A ferencvárosi zsarukat sosem hagyja hidegen a kerületükben gyógyuló beteg gyerekek sorsa.

Temérdek játékkal érkeztek a lábadozó kicsikhez a II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikára december 14-én délelőtt.

Másodszor kezdtek gyűjtésbe a IX. Kerületi Rendőrkapitányság dolgozói karácsony havában. A szép gesztusért cserébe mosolyt kaptak a klinika apró lakóitól. Tavaly szerveztek először gyűjtést, akkor két gyermekkórházba mentek. Idén még nagyobb elánnal vetették bele magukat az ajándékok halmozásába. Nemcsak a kicsiket lepték meg, hanem a kórház eszközkészletét is igyekeztek gyarapítani.

– Azt gondoltuk, hogy most nem forgácsoljuk szét az erőinket, inkább egy intézményre koncentrálunk, de arra nagyon – mondta Ámán András alezredes, a IX. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője. – Meghirdettük a kapitányságunkon, hogy mindenki, akinek van használaton kívüli, jó állapotú játéka, szívesen vesszük a felajánlását, hiszen jobb helyre nem is kerülhetne.

Újításként megkeresték a kórház igazgatóját, Szabó Andrást, és megkérdezték tőle, hogy milyen eszköz könnyítené meg a munkavégzésüket. Az igazgató egy multifunkcionális nyomtatót és néhány garnitúra ágyneműhuzatot említett. A rendőrök a játékgyűjtésen kívül is adakozásba kezdtek. Végül egy nyomtatót és tíz garnitúra gyermekmintás huzatot vásároltak az összegyűjtött összegből, amit december 14-én ők maguk vittek el a kórházba. Szabó András fogadta az egyenruhásokat, és megköszönte a kerületi zsaruknak a jószívű igyekezetet. A kapitány a munkatársaival végigjárta a kórház onkológiai, neurológiai és pulmonológiai osztályán fekvő beteg gyerekeket. Az apróságok mosolygósan fogadták az egyenruhások látogatását, kedvük szerint választottak az ajándékokból, sőt, ha volt rá hajlandóság, megbilincselték vagy gumibottal püfölhették a protektorba bújt zsarut.
 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: MANEK ATTILA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.

 

TÁJÉKOZTATÓ – frissítve

Az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából az ágazatban dolgozók csoportos határátlépésére igénybe vehető határátkelőhelyekről.