Anyja neve buktatta le

2015. 04. 15., sze - 10:50
Zsaru Magazin

Egy név és kamerafelvételek alapján azonosították egy fiatal nő és egy mozgássérült férfi kirablóit a XI. kerületi nyomozók. A gyanúsított fővárosi házaspárt egy csepeli munkásszállón fogták el.

Kiraboltak egy 31 éves fővárosi nőt március 22-én este a Budapest XI., Mérnök utcában. Egy férfi támadt rá, megütötte, majd elvette az értékeit.

 

– A nő elmondta, észrevette, hogy egy ismeretlen férfi a nyomába eredt. Mikor utolérte, ő hátrafordult, erre a férfi többször megütötte az arcán, amitől ő a földre esett. Támadója ekkor a mobiltelefonját és a pénzét követelte. A nő átadta a készüléket és a tárcáját, a férfi elfutott velük – ismerteti a részleteket Gulyás Ágnes törzsőrmester, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója. – Az adatgyűjtés során megállapítottuk, a sértett bankkártyájával egy IX. és egy VIII. kerületi dohányboltban összesen hétszer fizettek. Egy esetben nem sikerült a próbálkozás, és a meghiúsult tranzakció miatt a trafik eladója elkérte a férfi, majd a vele lévő nő személyi igazolványát. Az alkalmazott később emlékezett a nő édesanyjának nevére. Ebből kiindulva és a dohányboltok kamerafelvételei alapján azonosítottuk a budapesti H. Jánost (49) és feleségét, H. Jánosnét (44). A sértett képről határozottan felismerte támadójaként a férfit.

 


Gulyás Ágnes törzsőrmester: Az elrabolt bankkártya vezetett nyomra

 

A zsaruk megállapították, a pár megalapozottan gyanúsítható egy korábbi újbudai rablással. Március 2-án este a Budapest XI., Etele úton egy mozgássérült fővárosi fiatalemberre támadtak.

 

– H. Jánosné beszélgetésbe elegyedett a sértettel, majd egy parkba kísérte, és kérte, vegye elő a mobiltelefonját – mondja Gulyás törzsőrmester. – Ekkor odalépett a férje, féltékenységi jelenetet produkált, és ököllel többször megütötte a fiatalembert, aki elejtette a mobilját. Egyikük felkapta a készüléket, és elfutottak. A sértett a kamerafelvételek alapján felismerte a házaspárt.

 


H. János beismerte a nő megtámadását

 

Az újbudai zsaruk megtudták, a pár egy csepeli munkásszállón tölti mindennapjait. Március 24-én kora este ott fogták el H. Jánost és feleségét. Kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. H. János ellen a XI. Kerületi Rendőrkapitányság kétrendbeli rablás bűntettének, a rabolt bankkártyával vásárlás miatt hétrendbeli csalás bűntettének és egyrendbeli csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, H. Jánosnét a zsaruk egyrendbeli rablás bűntettével gyanúsítják. A bíróság március 27-én elrendelte a pár előzetes letartóztatását.                                  

H. SZ.

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY, XI. KRK, REPRÓ: SZ. L.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam