Arany és ezüst

2018. 01. 03., sze - 10:51
Zsaru Magazin

Rendőrrel értelmes, jóérzésű ember nem akaszt tengelyt – az eltérő beállítottságúaknak meg nem ajánlatos.

E kitétel különösen érvényes Hanicz Nelly törzsőrmester esetében.

A Szigetszentmiklósi Rend­őrkapitányság első ránézésre törékenynek tűnő közlekedési járőre alaposan rácáfolva mosolygós, légies lényére különböző kategóriákban arany- és ezüstérmet nyert a novemberi kick-box világbajnokságon. A legfényesebb vb-medálból az ötödiket vihette haza.

– Novemberben rendezte meg a Kick-box Világszövetség az idei világbajnokságot Budapesten. Rendhagyó verseny volt. Hazai közönség előtt léphettem tatamira, és először történt meg a sportág életében, hogy férfi és női szakágban, hat-hat szabályrendszerben egy helyen és egy időben folytak a mérkőzések. Öt kontinensről 1600 versenyző sereglett össze, én 55 kilós súlycsoportban indultam a válogatott színeiben. Közel tucatnyi mérkőzés után két kontrollált erejű ütést-rúgást megengedő kategóriában, point-fightingban és kick-lightban is döntőbe jutottam. Míg az első szabályrendszerben minden eredményes találat után megállítják a mérkőzést, addig a másodikban a küzdelem folyamatos. A point-fighting döntőjében három ponttal is vezettem ír riválisommal szemben, akit az idén már legyőztem, de most ő hajrázott jobban, és egyetlen ponttal megnyerte a mérkőzést. Nem volt jó érzés az aranytól karnyújtásnyira vereséget szenvedni, de várt még rám egy küzdelem. Kick-lightban viszont lengyel ellenfelemmel szemben sikerült győzelmet aratnom.

Nem adták könnyen az érmeket
Nem adták könnyen az érmeket

Az akkor még igencsak utánpótláskorú Hanicz Nelly 1999-ben Békéscsabán kezdte a tréningeket, és az edző rögtön meglátta benne a tehetséget. Ekkor végérvényesen a kesztyű, a küzdősport mellett kötelezte el magát. Gimnázium után, 2011-ben Adyligeten folytatta tanulmányait, aktív foglalkozást akart, a rendőrségben látta meg a lehetőséget. Akkor már felfigyeltek az országos bajnokságokon rendre jól szereplő lányra a nagy, fővárosi egyesületek is. Hanicz Nelly a válogatott gerincét adó, csepeli Halker-KirályTeamnek szavazott bizalmat, hat éve velük edz. Gyümölcsöző együttműködés: utánpótlásban négy-négy, felnőttként (eddig) egy-egy világ-, illetve Európa-bajnoki címet szerzett a 2013 óta szigetszentmiklósi járőr.

– Két éve térdsérülést szenvedtem, de most kárpótolva érzem magam az akkor elúszott lehetőségek miatt. Az idei évet a vb-felkészülésnek rendeltem alá, az edzések és a versenysúlyom érdekében gyakorlatilag folyamatos fogyasztás jellemezte a mindennapjaimat. Komoly igénybevétel korgó gyomorral felelős, odafigyelést követelő munkát ellátni, a sport azonban önfegyelemre tanított. Intézkedéseknél még soha nem kellett használni kick-box kvalitásomat, nem is szeretném, mindenesetre tartást, önbizalmat ad, hogy világelső vagyok egy kemény sportágban.


SZILÁGYI ATTILA
FOTÓ: MANEK ATTILA, HANICZ NELLY


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam