Becsengettek

2017. 09. 07., cs - 12:28
Zsaru Magazin

A székesfehérvári István Király Általános Iskola tanévnyitó ünnepélye adott otthont a rendőrség idei tanévkezdeti kampánya első állomásának augusztus 31-én.

Az eseményen az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (ORFK OBB) munkatársai mellett jelen volt Varga Péter dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc ezredes, a megyei főkapitány rendészeti helyettese és Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési alelnöke is.

*
Óberling József ezredes, Vörös Ferenc ezredes és Varga Péter dandártábornok

Az iskola igazgatónője, Krählingné Kovács Tünde mondott beszédet, kiemelve: pár hete még a nyári biztonságra hívta fel a gyerekek és szüleik figyelmét, és örömmel tapasztalja: a vakáció után mindenki épségben tért vissza az iskolába. Ezután Májer László százados, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya kiemelt főelőadójának munkáját méltatta, aki az iskola rendőreként tanácsaival, KRESZ- és kerékpáros ügyességi versenyek szervezésével ügyel a közlekedés és a mindennapok biztonságára.

Óberling József ezredes, ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője arról szólt, hogy a rendőrség választása azért esett erre az iskolára, mert már a kezdetektől fogva szívesen ad helyet a különféle közlekedésbiztonsági versenyeknek, és tanulói mindig felkészülten, minden tudásukat és lelkesedésüket beleadva vesznek részt a megmérettetéseken. Elmondta, hogy az idei tanévben is folytatódik a kilencedik éve működő Az iskola rendőre program, melynek célja, hogy elősegítse a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, szabálykövető magatartásának kialakulását. Az idei tanévben közel 3 ezer oktatási intézményben teljesít majd szolgálatot iskolarendőr. Beszédét követően átadta a nebulóknak a rendőrség ajándékát: a három különböző méretű kerékpárt és a hozzájuk tartozó védőfelszereléseket, melyek a versenyeken, testnevelésórákon tesznek majd jó szolgálatot.

A helyi rendőri szervek áttekintették és elemezték az oktatási intézmények környezetének közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét. Szeptemberben a rendőrség a polgárőrséggel együttműködve kiemelten jelen lesz azon általános iskolák környékén, ahol az közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. Így segítik elő a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a gyalogátkelőhelyek megközelítésére, a biztonsági öv és a gyermekülés használatára. Folytatódik a dohányzás, az alkohol, a drog és az AIDS veszélyeire felhívó DADA, illetve az önálló gondolkodásra nevelő ELLEN-SZER program is, és az idei tanévben is működik az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadói Hálózat és a Drogprevenciós Összekötő Tiszti Hálózat is.

 

KUTLÁN EDINA
FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.