Bemutató fiataloknak

2018. 01. 03., sze - 11:12
Zsaru Magazin

A második éve működő közösség valósághű sérültellátó bemutatót tekinthetett meg a Police Medic képzés önkénteseinek jóvoltából.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendészeti Szervek Kiképző Központjában (ROKK RSZKK) zárta a tavalyi évet a BRFK Police Junior Klub.

– A főként tinédzserekből álló társaságunknak 92 tagja van, jórészt budapesti középiskolások látogatják programjainkat – mutatta be a klubot Bogdán András alezredes, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának kiemelt főelőadója. – Ez a korosztály szinte kizárólag a közösségi oldalakon szerzi be az információkat, és itt tartja a kapcsolatot kortársaival. Ezért rendszeresen osztunk meg velük koruknak megfelelő tartalmakat a klub Facebook-oldalán. Minden hónapban valamilyen új és izgalmas helyszínre indulunk, és foglalkozásokat tartunk. Jártunk már a Dunai Vízirendészeti Rend­őrkapitányságon, 2018-as első programunkon a Terrorelhárítási Központba készülünk. Így jutottunk el decemberben a kiképző központba is. A Police Medic tanfolyam önkéntesei révén egy bemutatót tekinthettünk meg arról, hogy mi a teendő és mire lehet számítani akkor, ha szúrt sérültet kell ellátni.

Bogdán András alezredes oktatja a fiatalokat
Bogdán András alezredes oktatja a fiatalokat

Volt már rá példa, hogy a fiatalok egy, az életének véget vetni akaró, magát késsel megsebesítő férfit mentettek meg úgy, hogy a közösségi oldalon kértek segítséget. A szakemberek az interneten keresztül el tudták magyarázni nekik a teendőket. A történet szerencsés véget ért. Bár a tagok elsősorban rendészeti tagozatos iskolákba járnak, a szervezők minden érdeklődő kamaszt várnak a klub közösségi oldalán.


KUTLÁN EDINA
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam