Családbarát főkapitányság

2018. 12. 19., sze - 11:51
Zsaru Magazin

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot családbarát programjáért díjazták.

A díjjal járó kétmillió forintot többek közt jövő nyáron a rendőrségi dolgozók gyermekeinek táboroztatására terveznek költeni, hogy a diákok még jobban érezzék magukat a szünidőben.

A Családbarát Munkahely pályázatot nyolcadik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kiírás céljai közé tartozik olyan programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A pályázat egyszerre ismeri el a munkahelyek már létező és tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit.

Sas Ferenc ezredes
Sas Ferenc ezredes

– Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a családbarát munkahelyeken kevesebbet kellene dolgozni, ám a kollégák hatékonyabbak, ha támogatást kapnak családi életükhöz – magyarázta Sas Ferenc ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője. – Büszkék vagyunk a díjra, melyet idén egyedül mi kaptunk meg a megyei főkapitányságok közül. Nemcsak a rendőrségen dolgozó kisgyermekes szülők életét segítő programokat fogunk belőle megvalósítani a jövőben, fontosak számunkra az egyedülálló, fiatal, családalapítás előtt álló kollégáink is. Őket is segíteni szeretnénk, valamint nem elhanyagolható szempont a szülőkről való gondoskodás sem. A rendőri hivatás egyik alapelve a biztos hátország, ami a család. A rendőrnek úgy kell jelentkeznie szolgálatra, hogy tudja, otthon minden rendben van, csak így tud teljes erőbedobással, összpontosítással a munkájára, hivatására koncentrálni, ezért nekünk mint munkaadónak is szerepet kell vállalnunk abban, hogy ez a hátország biztos legyen.

A nyári táboroztatás, a közös élmények, a rendőr-főkapitányság szabadidőközpontjának fejlesztése is szerepel a tervek között, ahogyan az is, hogy a program megvalósításába bevonják a tanári képzettséggel rendelkező zsarukat is. A szünidei leterheltség oldásában segít majd a rendőrség, okos elfoglaltságokat adva a gyerekeknek, a szülők így biztonságban tudhatják a gyermekeiket, amíg ők dolgoznak.

– A tervek között sok más is szerepel, így fedett családi kerékpártároló, kismamaparkoló, játszósarok kialakítása, mobil játékdobozok beszerzése, testi és lelki egész­ségfejlesztő, valamint családi szabadidős programok szervezése – folytatta az ezredes, aki ezt a pályázati lehetőséget szívesen ajánlja mások figyelmébe is. – Pályaorientációs szempontból is hasznos, ha a polgárok tisztában vannak azzal, hogy főkapitányságunkon nagy hangsúlyt kap a család, szeretnénk, ha ez beépülne a köztudatba. Nálunk jó helyen van, aki hozzánk jelentkezik szolgálatra.

Sas ezredes elmondta, nagyon sok pár dolgozik a főkapitányságon, a szolgálatok szervezésénél pedig hangsúlyt kap, hogy a család érdekei ne sérüljenek a hivatásból fakadó kötelességek ellátása miatt. Várjuk a karácsonyt, ami a családok legszebb ünnepe. Tervezzük, hogy ebből is kivesszük majd a részünket, hiszen a rendőrség is egy sajátos család.


VÉGH ATTILA
FOTÓ: MAROSFALVI PÉTER


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.