Együtt a digitális térben

2020. 01. 08., sze - 13:54
Zsaru Magazin

A Belügyminisztérium támogatásával új digitális eszközzel gazdagodott november 25-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eszközt Fellegi Norbert ezredes, megyei rendőrfőkapitány jelenlétében adták át, és egyben meg is tanították a használatát a szakemberek.

A videokonferenciát és virtuális munkaterületet biztosító kijelzők 2019 novemberében érkeztek meg az IdomSoft Zrt. Rendvédelmi Fejlesztési Ágazatához. A tesztelés sikeresen zajlott, ezt követően Hajzer Károly informatikai helyettes államtitkár is megtekintette a rendszer működését. Pető János alezredes, az IdomSoft Zrt. divízióvezetője az alábbiak szerint foglalta össze a módszer jelentőségét:

– Kulcsfontosságú, hogy a kifejlesztett szoftverek maximálisan illeszkedjenek a felhasználói igényekhez. A sikeres szoftverek úgy alakulnak ki, hogy átesnek egy evolúciós folyamaton, amelyben közösen együtt gondolkodnak az informatikusok és a felhasználók, minél jobban körvonalazva az elképzelt új rendszer határait. Kiemelten fontos a közvetlen kommunikáció a rendőrségi felhasználók és az informatikusok között, de ez olykor nehézségekbe ütközik a földrajzi távolságok miatt. Országos rendszereket tekintve szükséges ezeket a távolságokat hatékonyan leküzdeni, ehhez nyújtanak támogatást az úgynevezett kollaborációs eszközök.

Fellegi Norbert ezredes és Pető János alezredes
Fellegi Norbert ezredes és Pető János alezredes

A Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő rendszert megújító NOVA.Irat iratkezelő rendszer kialakításában, a követelmények megfogalmazásában, valamint a rendszer funkcióinak tesztelésében az Országos Rendőr-főkapitányság Hivatala és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatalának kollégái már a kezdetektől aktívan részt vettek, támogatást nyújtottak a fejlesztői munkák végrehajtásában. A napi tesztelés, szervezés a fejlesztői labortól távol történik, ezért az iratkezelő rendszer ütemezett bevezetését és a (költség)hatékony munkavégzést segíti a két eltérő telephely között kialakított videofal és közös virtuális munkaterület.     

 

KUN MÓNIKA
FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Meglovasította a buszt

A dunaújvárosi rendőrök pár órán belül elfogták a buszt jogtalanul használót.

 

220 felett fogták el a rendőrök

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.