Éjjel-nappal helyszínen

2019. 11. 06., sze - 15:57
Zsaru Magazin

Jakab Zoltán és Vajda Máté főtörzsőrmesterek a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelői.

A királynék városán kívül területükhöz tartoznak a Balaton-part egyes városai, főútjai is, valamint a Várpalotán és Zircen történt baleseteket is a veszprémiek helyszínelik.  Jakab Zoltán számára a legnagyobb kihívás, ha megpróbálják őket félrevezetni, és igazolni tudják ennek az ellenkezőjét. Erre egy konkrét példát is láthattunk. A veszprémi vasútállomáson történt kisebb anyagi káros balesethez mentek, ahol egy busz és egy személygépjármű ütközött. A buszsofőr elmondta, hogy éppen a megállóból kanyarodott ki, amikor egy fekete kocsi nagy sebességgel jött, és végigszántotta az autóbusz oldalát. Azonnal gyanús lett a történet a rendőrpárosnak, mivel a nyomok egyértelműen arra utaltak, hogy a sofőr kanyarodott ki az autó elé szabálytalanul. A buszvezető tanúkat felvonultatva hangoztatta a maga igazát, de pechjére egy biztonsági kamera rögzítette az eseményeket, és kiderült, hogy a busz fordult ki az autó elé, amelynek sofőrje nem várta meg a helyszínelést. Tipikus szituáció, amikor a balesetet szenvedett felek a problémát betétlap kitöltésével, akár okostelefonos applikáción keresztül is meg tudnák oldani. Sajnos sokan a legkisebb fényezési sérüléshez is rendőrt hívnak, ezzel indokolatlanul terhelve az állományt.       


Fotók: Béres Márton


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.