Életmentő nyomókötés

2017. 11. 08., sze - 15:43
Zsaru Magazin

A zsaruk akkor is segítenek, ha elkeseredett embertársuk pillanatnyilag nem lát kiutat problémái sűrűjéből. Perceken múlt egy idős asszony élete, aki kertszomszédja telkén akart véget vetni létének.

Két körzeti megbízott gyorsasága, rögtönzőkészsége mentette meg a nő életét.

– Az október 9-én délután fogadott rádióforgalmazáskor Tósoki Szabolcs főtörzsőrmester, csőszi körzeti megbízottal a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról tartottunk visszafelé a Cecei Rendőrőrsre – tájékoztatott Forgács László zászlós, táci kmb. – A 63-as főúton jártunk. A jelzett cím felé gyorsítottunk, a bejelentő asszony már az utcán várt bennünket, és a kertje felé mutatott.

.
Tósoki Szabolcs főtörzsőrmester és Forgács László zászlós

A telefonáló elmondta, délután hazatérve látta, hogy egyik meggyfája alatt látásból ismert szomszédasszonya ült, de inkább kornyadozott. A fatörzsnek támaszkodott, és körötte vértócsa gyűlt. A szomszéd megijedt, hívta a zsarukat, akik a mentők megérkezéséig nekiláttak az életmentő beavatkozásnak.

– A kert elejében egy nagy testű kutya acsarkodott, elzárása időveszteséggel járt volna, ezért kikerültük, a szomszédos portáról jutottunk az asszony közelébe – folytatta a zászlós. – Egyik kezében egy kést tartott, mindkét csuklójából ömlött a vér, nem vacillálhattunk. Két rongydarabot kaptunk fel egy asztalról, és nyomókötéssel elszorítottuk a vérzést. Ezután a nő karját a magasba emeltük, hogy ne a seb felé áramoljon a vére. A kiérkező mentőknek segítettünk beemelni az autóba a sérültet. Csúnya sérüléseket okozott magának, egyik csuklóján az inat is átvágta.

A mentősök tájékoztatása szerint a rendőrök gyorsasága és talpraesettsége aranyat ért. Az asszony segítség nélkül perceken belül belehalt volna a vérveszteségbe. A sérültet kórházba vitték ellátásra. A zsaruk a helyszínen egy kézzel írt búcsúlevelet találtak, amely megerősítette gyanújukat. A nő önkezűleg okozta az életveszélyes sérüléseket magának, kilátástalannak érezte helyzetét. Most új esélyt kapott.


SZILÁGYI ATTILA
FOTÓ: ANDRÉ ILDIKÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ablakot törtek, dohányt loptak

A balassagyarmati rendőrök mintegy nyolc órán belül beazonosították és elfogták a két cserháthalápi férfit.  

 

Körözött autók Nagylakon

A magyar rendőrök a lengyel és német hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Nagylakon.

 

Elfogták a hajnali betörőt

Az újpalotai rendőrök elfogták azt a férfit, aki két helyre is betört, és ellopott egy pénztárgépet, valamint háztartási - és elektronikai eszközöket.

 

Baleset az M2-es autóúton

Egy személyautó hókotró járműnek ütközött Sződligetnél, teljes útlezárás van érvényben.

 

Lezárt akta: embercsempészés miatt kell felelniük

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya 5 férfival szemben, akik több illegális migráns külföldre jutását segítették elő.