Eskütétel a Budai Várban

2018. 07. 04., sze - 13:55
Zsaru Magazin

A Budai Várban ünnepélyes keretek között tette le az esküt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 218 végzett hallgatója június 30-án.

A Szent Korona másolata, Orbán Viktor miniszterelnök és a tábornoki kar jelenlétében tettek esküt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzett hallgatói a Kapisztrán téren. A tisztavatáson mások mellett részt vett Pintér Sándor belügy- és Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Boda József vezérőrnagy, dékán és Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány is. A változatlanul népszerű, egyes szakok esetében már tízszeres túljelentkezéssel működő Rendészettudományi Karról ebben az esztendőben 170 tiszt kerül a rendőrség állományába. Ők bűnügyi nyomozó, gazdaságvédelmi nyomozó, igazgatásrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és határrendészeti szakirányokon végeztek. A többi végzős a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tisztje lesz.

.

A tisztavató ünnepségen, az eskütételt követően beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, aki egyebek mellett a következőkre hívta fel a figyelmet:

– A rend nem csak a közösség számára nélkülözhetetlen, az egyes ember is csak a rend biztos és biztonságos talapzatán tudja megvalósítani a terveit, és megvédeni munkájának eredményeit.  A magyarok békében és biztonságban akarnak élni, ezért a jövőben is szükség lesz – sőt Európa jelenlegi helyzetét látva még az eddigieknél is nagyobb szükség lesz – bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra. A magyarok azt várják, hogy ne kelljen félniük sem nappal, sem éjszaka, sem vidéken, sem városban, sem közterületen, sem az otthonukban. Azt várják, hogy ne kelljen félteniük sem saját maguk, sem szeretteik testi épségét, emberi méltóságát, sem saját javaikat, sem a közösség, az ország vagyonát. Azt várják, hogy a rendőrség a törvényes rend helyreállításában, a társadalmi szabályok érvényesítésében és a törvénytisztelő magatartás elismerésében példát is mutasson. A rendvédelemben dolgozóknak ezért feddhetetlennek és rendíthetetlennek kell lenniük. 

Márton Mercédesz Margit
Márton Mercédesz Margit

A végzősök nevében Virovecz Lilla pénzügyőr hadnagy mondott köszönetet az egyetem tanárainak, a szülőknek, hozzátartozóknak, hogy segítették őket végigmenni azon a hosszú úton, amelyet az eskütétellel zártak le, hogy életükben új szakasz kezdődjön. Azzal mégpedig, hogy hamarosan szolgálatba állnak a rendőrségnél, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem most esküt tett 218 végzőse közül idén egy hallgató végzett kiváló eredménnyel: Márton Mercédesz Margit rendőr hadnagy.

– Elsősorban nem azért tanultam, hogy kiemelkedő eredményt érjek el – mondta az ünnepség után. – Főként magamnak tanultam, mert nagyon tetszett valamennyi tantárgy. Szerettem volna rendőr lenni, így természetes, hogy érdekelt a leendő hivatásom. Bűnügyi nyomozó szakirányon végeztem, azért jelentkeztem oda, mert ott volt a legmagasabb ponthatár, és én szeretem a kihívásokat. Most tehát befejeztem az egyetemet, és a Szolnoki Rendőrkapitányságon állok szolgálatba rövidesen. Mindenekelőtt a bűnügyi nyomozó szakmát szeretném nagyon jól megtanulni, de távlati céljaim között szerepel, hogy a rendőri munka minél több területét ismerjem meg.

Az esküt tett hallgatók július 2-án kezdték meg szolgálatukat.

TRENCSÉNYI ZOLTÁN

FOTÓ: MAROSFALVI PÉTER


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telefont rabolt

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki kirabolt egy 11 éves fiút Bagon.

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.