Felszámolták a drogtanyát

2015. 04. 08., sze - 11:20
Zsaru Magazin

Hatvanévesen árult kábítószert a megalapozott gyanú szerint k. Judit egy Budapest VIII., József körúti lakásban. Testőre is volt. A józsefvárosi zsaruk bezárták az üzletet.

– Lakossági információkból értesültünk március 22-én arról, hogy egy Budapest VIII., József körúti, földszinti lakásban kábítószerrel kereskednek – mondta Juhász Roland főtörzsőrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – A tanúk elmondták, egy Mama becenevű idősebb nő és lánya kristályt – kábítószernek minősülő szintetikus amfetaminszármazékot – és marihuánát árul. Az adatgyűjtés során kiderült, a bolt február közepén nyílt, de az előző napokban, egy Budapest VIII., Kőris utcai fűárus lekapcsolása óta különösen megnőtt a forgalma. Megtudtuk, a vásárlóknak telefonon kellett bejelentkezniük, 9 és 22 óra között fogadták őket, ismeretleneket pedig kizárólag törzsvevői ajánlással. Egy fiatalabb nő nyitott ajtót, az idősebb, sántító asszony adta oda a drogot és vette el a pénzt. A lakásban legtöbbször egy férfit is láttak.

 


Juhász Roland főtörzsőrmester: 9 és 22 óra között fogadták a vevőket

 

A józsefvárosi zsaruk egynapos megfigyelés után akciócsoportot szerveztek, és március 23-án 13 óra körül  a lakásban elfogták a budapesti K. Juditot, a lányát, K. Beatrixot (29) és G. Gézát (41). A Mama becenevű nő beismerte, bódítószerek árusításából élnek. Azzal védekezett, úgy tudta, ezek nincsenek rajta a kábítószerek listáján. Lánya legtöbbször csak ajtót nyitott a vevőknek. A nyomozás adatai szerint G. Gézának kettős szerepe volt: testőrként vigyázott a nőkre és a pénzre, és ő töltötte fel a készletet is. Ha kifogyott az áru, tíz percen belül érkezett az utánpótlással.

 


Zsaruk leltároztak

 


Egy táskában az áru és a kassza

 


Kristálypakettek

 

A lakásban 30 pakettben összesen 18,3 gramm szintetikus anyagot és öt csomagban összesen 79,8 gramm növényi törmeléket találtak a zsaruk. A lefoglalt anyagok hatóanyag-tartalmát vegyész szakértő állapítja majd meg. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két nő és a férfi ellen, a bíróság március 25-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.                           

D. O.

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY, RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam