Feltöltve

2019. 07. 03., sze - 11:07
Zsaru Magazin

Alig több mint egy hónap alatt 74 ezren nézték meg azt a videoklipet, amelyet az Intim Torna Illegál zenekar töltött fel a legnépszerűbb videómegosztóra.

De a szám címe nem ezért lett az, hogy Feltöltve.

Ez a dal és a hozzá tartozó klip ugyanis az ittas vezetés visszaszorításának érdekében készült, és azt próbálja megértetni azokkal, akik meghallgatják/megnézik, hogy alkohollal „feltöltve” nagyon veszélyes a volán mögé ülni. Buli, pia, baleset, sürgölődő mentősök, rendőrök, dráma, lüktető zene, és láthatóan nem egy felkérésre megírt dalocska, hanem igazi, ütős figyelemfelhívás: SOHA NE IGYÁL, HA VEZETSZ! Merthogy nem lehet elégszer elmondani, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint napjainkban minden tizenkettedik személyi sérüléses közúti balesetet ittas sofőr okozza.

Hazánkban eddig egyedülálló módon fogott össze az ittas vezetés visszaszorításáért az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), az Intim Torna Illegál zenekar és a Heineken Hungária. Közösen készítették el a Feltöltve című dalt, melyben közreműködik a Készenléti Rendőrség (KR) Zenekara is. A számhoz forgatott klipet május 10-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Töréspont című baleset-megelőzési rendezvényén mutatták be először.

– Ha egy olyan népszerű zenekar áll a rend­őrség mellé, mint amilyen az Intim Torna Illegál, az komoly eredményekkel kecseg­tet – olvashatók Óberling József ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnökének szavai a sörös cég honlapján. – Ezért örömmel vezényeltük rezeseinket a dalban való részvételre. Idén második éve, hogy együttműködünk a céggel az ittas vezetés visszaszorításáért. A statisztikák visszaigazolják erőfeszítéseinket, de még sok teendőnk van.

Dorogi Péter, az együttes énekese egy internetes portálnak arról beszélt, hogy nem volt egyszerű feladat, hogy a mondanivaló erős és egyértelmű legyen, viszont kerülje a közhelyeket. Beszélt arról is, a zenekar nagyon sokat utazik éjszaka, amikor különösen nagy a veszélye annak, hogy ittas vezetők is felbukkannak a közutakon, de reméli, hogy a dalban megfogalmazott üzenettel nagyon sok embert elérnek.

Tegyük még hozzá: a sörgyártó is évek óta élharcosa az alkoholmentes vezetésnek, globális médiaköltéseinek 10 százalékát fordítja a felelősségteljes alkoholfogyasztással kapcsolatos kampányokra.

Az Intim Torna Illegál Feltöltve című dalát június 20-án a Budapest Parkban tartott koncertjén is eljátszotta, közösen a Készenléti Rendőrség Zenekarával.
 

TRENCSÉNYI ZOLTÁN
FOTÓ: BÉRES MÁRTON


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.

 

Körözött Peugeot Makón

A rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén.