Folytatódik a nyomozás

2018. 11. 21., sze - 16:28
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály életvédelmi osztálya nyomoz egy 16 évvel ezelőtt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt L. Attila Gézáné és K. Lajos ellen.

A Zsaru Magazin 2018. október 17-i számában, Utolérték a bizonyítékok címmel jelent meg cikk, amelynek egyik mondata L. Attila Gézáné személyét érintően az alábbi téves közlést tartalmazta: „Kihallgatásán elmondta, hogy a férje párnája alatt éles lőfegyver volt, amit nem sokkal halála előtt ügyvédi letétbe adott.”

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a szóban forgó fegyver nem a sértett halála előtt, hanem az ölési cselekményt követően került ügyvédi letétbe.

L. Attila Gézáné gyanúsítottal szemben a Budai Központi Kerületi Bíróság október 11-én elrendelte a bűnügyi felügyeletet, mozgásának nyomon követő technikai eszközzel történő ellenőrzésével, míg K. Lajos – más ügyben foganatosított – letartóztatás alatt áll. Az Életvédelmi Osztály az eljárást a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján még ebben az esztendőben vádemelési javaslattal kívánja befejezni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Kamionon bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompán. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.