Folytatódik a nyomozás

2018. 11. 21., sze - 16:28
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály életvédelmi osztálya nyomoz egy 16 évvel ezelőtt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt L. Attila Gézáné és K. Lajos ellen.

A Zsaru Magazin 2018. október 17-i számában, Utolérték a bizonyítékok címmel jelent meg cikk, amelynek egyik mondata L. Attila Gézáné személyét érintően az alábbi téves közlést tartalmazta: „Kihallgatásán elmondta, hogy a férje párnája alatt éles lőfegyver volt, amit nem sokkal halála előtt ügyvédi letétbe adott.”

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a szóban forgó fegyver nem a sértett halála előtt, hanem az ölési cselekményt követően került ügyvédi letétbe.

L. Attila Gézáné gyanúsítottal szemben a Budai Központi Kerületi Bíróság október 11-én elrendelte a bűnügyi felügyeletet, mozgásának nyomon követő technikai eszközzel történő ellenőrzésével, míg K. Lajos – más ügyben foganatosított – letartóztatás alatt áll. Az Életvédelmi Osztály az eljárást a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján még ebben az esztendőben vádemelési javaslattal kívánja befejezni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

 

Több hiba

A személygépkocsi vezetője Kunmadarason elütötte a lányt, majd továbbhajtott. A rendőrök Túrkevén fogták el a gyanúsítottat.

 

8 bűncselekmény

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban közel egy tucatnyi lopást és betörést követett el Szolnokon és környékén.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.