Folytatódik a nyomozás

2018. 11. 21., sze - 16:28
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály életvédelmi osztálya nyomoz egy 16 évvel ezelőtt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt L. Attila Gézáné és K. Lajos ellen.

A Zsaru Magazin 2018. október 17-i számában, Utolérték a bizonyítékok címmel jelent meg cikk, amelynek egyik mondata L. Attila Gézáné személyét érintően az alábbi téves közlést tartalmazta: „Kihallgatásán elmondta, hogy a férje párnája alatt éles lőfegyver volt, amit nem sokkal halála előtt ügyvédi letétbe adott.”

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a szóban forgó fegyver nem a sértett halála előtt, hanem az ölési cselekményt követően került ügyvédi letétbe.

L. Attila Gézáné gyanúsítottal szemben a Budai Központi Kerületi Bíróság október 11-én elrendelte a bűnügyi felügyeletet, mozgásának nyomon követő technikai eszközzel történő ellenőrzésével, míg K. Lajos – más ügyben foganatosított – letartóztatás alatt áll. Az Életvédelmi Osztály az eljárást a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján még ebben az esztendőben vádemelési javaslattal kívánja befejezni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elismeréseket kaptak a fővárosi rendőrök

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya nemzeti ünnepünk alkalmából jutalommal köszönte meg a rendőrök és rendvédelmi dolgozók munkáját.

 

Négy afgán határsértő egy kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Elismerések

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából megtartott ünnepségen elismerésben részesültek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

 

Elkapták a tolvajpárost

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet többrendbeli lopás miatt folytattak.