Fűtöttek és védtek

2018. 03. 07., sze - 10:17
Zsaru Magazin

Kétségbeesésében a zsarukhoz fordult segítségért egy idős, magányosan élő asszony.

A házában 14 fok alá hűlt a hőmérséklet, mikor a járőrök délután kiérkeztek hozzá. A rendőrök befűtöttek, és intézkedtek, hogy ez máskor ne fordulhasson elő.

Férje halála óta, 12 éve egyedül él egy 84 éves asszony a Törökszentmiklós melletti kistelepülés utolsó házában. Gyerekei nem segítik, ritkán látogatják. Az idős nő nem panaszkodós fajta, világ életében igyekezett maga megoldani a gondjait, olykor az önkormányzat is segített neki, de ő soha nem kért segítséget. Eddig. Február 15-ére elfogyott az összes pénze, és csak egy vödörnyi tűzifája maradt, ereje meg semmi, nem tudott volna egyetlen hasáb fát sem felaprítani. Végső kétségbeesésében úgy gondolta, felhívja a zsarukat, azok majd értesítik az illetékeseket a gondjairól. Mint mondta, nem gondolta volna, hogy negyedórán belül két egyenruhás kopog az ajtaján, és megkérdezik, miben tudnának segíteni.

– Az idős asszony lakásában délután már 14 fok alatti hőmérsékletet mértünk, hajnalra, a kinti fagyokhoz igazodva, 0 fok körülire hűlt volna a szoba – emlékezett vissza Tóth Tímea törzsőrmester, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre, aki Kriszte Dávid főtörzsőrmesterrel érkezett a segítségre szoruló nő házához. – A rendezett, tiszta ingatlan fűtését egy régi, fatüzelésű kályha biztosította, az asszonynak egyvödörnyi fája maradt. A kályhába nem gyújtott be, az utolsó adag fát még nem merte eltüzelni. Az asszony pontosan tudta, milyen helyzetbe került, nem volt beteg vagy zavart, inkább szégyellte, hogy segítséget kell kérnie.

A két zsaru először összeszedte az udvaron talált száraz fát, azzal begyújtottak. Majd a tulajdonos kérésére felaprították az évek óta üresen álló ól deszkáit, amiből úgy 15 kilónyi tűzifát készítettek be a fedett teraszra. Ezek után a tevékenységirányítási központ ügyeletese útján felvették a kapcsolatot a város családsegítő szolgálatával, tájékoztatva az illetékeseket az özvegy helyzetéről. Jelezték a problémát Törökszentmiklós Polgármesteri Hivatalának is, segítséget kérve egy krízishelyzetben lévő polgár részére. Jelentésük másolatát megküldték a hivataloknak.

A két zsaru intézkedése alapján a helyzet már másnap megoldódott, de a járőrpár megfogadta, minden szolgálatban ránéznek a magányos asszonyra.
 

VÉGH ATTILA
FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.