Fűtöttek és védtek

2018. 03. 07., sze - 10:17
Zsaru Magazin

Kétségbeesésében a zsarukhoz fordult segítségért egy idős, magányosan élő asszony.

A házában 14 fok alá hűlt a hőmérséklet, mikor a járőrök délután kiérkeztek hozzá. A rendőrök befűtöttek, és intézkedtek, hogy ez máskor ne fordulhasson elő.

Férje halála óta, 12 éve egyedül él egy 84 éves asszony a Törökszentmiklós melletti kistelepülés utolsó házában. Gyerekei nem segítik, ritkán látogatják. Az idős nő nem panaszkodós fajta, világ életében igyekezett maga megoldani a gondjait, olykor az önkormányzat is segített neki, de ő soha nem kért segítséget. Eddig. Február 15-ére elfogyott az összes pénze, és csak egy vödörnyi tűzifája maradt, ereje meg semmi, nem tudott volna egyetlen hasáb fát sem felaprítani. Végső kétségbeesésében úgy gondolta, felhívja a zsarukat, azok majd értesítik az illetékeseket a gondjairól. Mint mondta, nem gondolta volna, hogy negyedórán belül két egyenruhás kopog az ajtaján, és megkérdezik, miben tudnának segíteni.

– Az idős asszony lakásában délután már 14 fok alatti hőmérsékletet mértünk, hajnalra, a kinti fagyokhoz igazodva, 0 fok körülire hűlt volna a szoba – emlékezett vissza Tóth Tímea törzsőrmester, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre, aki Kriszte Dávid főtörzsőrmesterrel érkezett a segítségre szoruló nő házához. – A rendezett, tiszta ingatlan fűtését egy régi, fatüzelésű kályha biztosította, az asszonynak egyvödörnyi fája maradt. A kályhába nem gyújtott be, az utolsó adag fát még nem merte eltüzelni. Az asszony pontosan tudta, milyen helyzetbe került, nem volt beteg vagy zavart, inkább szégyellte, hogy segítséget kell kérnie.

A két zsaru először összeszedte az udvaron talált száraz fát, azzal begyújtottak. Majd a tulajdonos kérésére felaprították az évek óta üresen álló ól deszkáit, amiből úgy 15 kilónyi tűzifát készítettek be a fedett teraszra. Ezek után a tevékenységirányítási központ ügyeletese útján felvették a kapcsolatot a város családsegítő szolgálatával, tájékoztatva az illetékeseket az özvegy helyzetéről. Jelezték a problémát Törökszentmiklós Polgármesteri Hivatalának is, segítséget kérve egy krízishelyzetben lévő polgár részére. Jelentésük másolatát megküldték a hivataloknak.

A két zsaru intézkedése alapján a helyzet már másnap megoldódott, de a járőrpár megfogadta, minden szolgálatban ránéznek a magányos asszonyra.
 

VÉGH ATTILA
FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére:

 

Ki akart rabolni egy idős férfit

A kőbányai nyomozók egy szolgálaton kívüli, hivatásos állományú büntetés-végrehajtási kolléga segítségével fogták el a támadót.