Hallgatók a határon

2020. 06. 24., sze - 14:08
Zsaru Magazin

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése után március 11-én veszélyhelyzetet hirdettek ki az országban, és ezzel különleges jogrend lépett életbe: a békétől, az állami működés általános szabályaitól eltérő időszak kezdődött.

Mindez lehetővé tette, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatóit is határszolgálatra vezényelhessék. A hallgatók a legfontosabb határátkelőhelyeken ugyanúgy jelen voltak, mint a kisebb, kevésbé frekventált átlépési pontokon. Váltásos munkarendben és jelentős létszámmal segítették rendőr kollégáikat, jelenlétük fontos volt számos munkaterületen. A fiatal tisztjelöltek így nemcsak tapasztalatokat szereztek a rend­őri munkáról, de olyan gyakorlati tudásra is szert tettek, amely későbbi helytállásukat segíti mind választott hivatásukban, mind a való világ forgatagában. A veszélyhelyzet miatt elrendelt „terepgyakorlat” megmutatta számukra, milyen feladatok várnak rájuk élesben, ha megszerzik a szükséges ismereteket, és leteszik az esküt hivatásos tisztként. A fiatalok életében ez a különleges időszak mintegy  három hónapot ölelt fel: június 6-án fejezték be a határszolgálatot.       

Fotók: Marosfalvi Péter


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.