Iskolában bódítottak

2015. 04. 02., cs - 13:42
Zsaru Magazin

Házilag készített bódítószert terjesztett egy 17 éves lány az egyik kaposvári középiskolában. A Somogy megyei zsaruk felderítették az anyag készítőit, a gyanúsítottak ellen vádemelést javasoltak az ügyészségnek.

Egy kaposvári középiskola igazgatóhelyettese tavaly március 24-én értesítette a rendőrséget: tudomására jutott, hogy a suliban valaki kábítószert árul. Elmondta, sok diák érintett lehet az ügyben. A Somogy megyei zsaruk azonnal reagáltak.

– A bűnügyi osztály nyomozóival másnap több tanulót meghallgattunk. A vallomások szerint egy 17 éves alsóbogáti lány hordta be a tiltott szert az iskolába. Elfogtuk, kihallgatásán elmondta: barátja bízta meg a Spice nevű új pszichoaktív anyag értékesítésével – tájékoztat Lantos Gábor főtörzszászlós, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálója. – Március 25-én házkutatásokat tartottunk, a lánynál cannabismagokat, míg barátjánál, a kaposvári B. Bencénél (22) egy húsosládában 2,3 kilogramm, új pszichoaktív szer előállításához szükséges anyagot találtunk.

 

Lantos Gábor főtörzszászlós: A diákok szerepét is vizsgáltuk a nyomozás során

 

B. Bencét elfogták, beismerő vallomása szerint 2013 augusztusától rendelt bódítószerhez szükséges alapanyagokat, és otthon, kisipari eszközökkel állította elő a Spice-t, amelyhez barátnője iskolai kapcsolatait felhasználva teremtett piacot. A zsaruk tisztázták az iskola diákjainak szerepét is. Egy 17 éves kaposvári fiút új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják, mivel társait spice-os cigarettával kínálta. A nyomozás során a zsaruk látókörébe került a kaposvári V. Ákos (19) is, idén január 22-én elfogták. Kihallgatásán elmondta: B. Bencével közösen tervelték ki és végezték a Spice előállítását és terjesztését.

– Az alapanyagok beszerzését jobbára V. Ákos intézte, majd B. Bence lakásán közösen készítették az illegális szert – magyarázza Lantos Gábor. – A két fiatalember és a lány ellen bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytattunk eljárást. B. Bencét 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával, oktatási intézmény területén új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt is új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, míg barátnőjét a cannabismagok birtoklása miatt kábítószer készítésének elősegítése bűntettével gyanúsítjuk.

A rendőrség a nyomozást március 2-án lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. B. Bence 2014. április 2-a óta előzetes letartóztatásban van, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: BARTALUS LAURA, SMRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam