Iskolásoknak készült füzet

2018. 10. 10., sze - 12:21
Zsaru Magazin

Közlekedő kisokos című munkafüzetet és ahhoz kapcsolódó tanári kézikönyvet mutattak be október 4-én egy sajtótájékoztatón.

A kiadványt Az iskola rendőre programba építve tervezik terjeszteni az iskolások között.

A rendezvényen elhangzott, hogy az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megbízásából, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatása mellett valósulhatott meg a projekt. A munkafüzettel alapvetően a10–12 évesekre összpontosítottak. Szeretnék, ha az elkészített anyag majd a Nemzeti alaptanterv része lenne. A kiadványt 200 ezer példányban készítették el. Novemberig minden negyedik és ötödik osztályos gyermekhez eljuttatják a kiadványt. Kiemelt célként fogalmazták meg, hogy javuljon a közlekedési kultúra, nőjön a biztonság.

A kampány fontos részeként említették a felszólalók, hogy az autósok 1,5 méteres oldaltávolságot tartsanak a biciklistáktól. Elhangzott, hogy a civil szférát és a rendőröket is bevonták a színvonalas kiadvány elkészítésébe. A füzetben életszerű szituációkat szemléltető képek is találhatóak.

bzs
Berzai Zsolt alezredes

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának főtitkára, Berzai Zsolt alezredes felszólalásában megerősítette a közös célkitűzést: mindenki érjen haza biztonságban, legyen az gyalogos, kerékpáros vagy gépjárművezető. Az iskola rendőre program támogatja, hogy minél több gyermek részesüljön a munkafüzet által nyújtott szakszerű képzésben.


FENYVESI
FOTÓ: BÉRES MÁRTON


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

 

Más útlevelével próbálkoztak

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgár ellen, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Kitüntették

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Izsák László rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.

 

A füle sérült

Befejezték az eljárást a rendőrök egy 50 éves bárnai férfival szemben, aki ismerősét bántalmazta.