Ismét közlekedik a család

2018. 04. 04., sze - 13:24
Zsaru Magazin

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága hetedjére indította útnak a Közlekedik a család vetélkedőt.

A részletekről az ORFK-OBB stratégiai partnereivel közösen tartott tájékoztatót a Skoda Schiller–Palota Automobil telephelyén március 26-án.

Németh János a Porsche Hungaria részéről emlékeztette a jelenlévőket, hogy a családok évére koncentrálva cégük továbbra is támogatja a baleset-megelőzést célzó törekvéseket. A vetélkedőből győztesen kikerülő családnak mára már hagyományosan felajánlottak egy Skoda Rapid típusú személykocsit. A cég képviselője a jelenlévőknek bemutatta a főnyeremény paramétereit. Megtudtuk, hogy a klasszikus versenyen túl az oktatási intézményeken keresztül is szereplésre ösztönözik a versenyzőket. Országosan az első három legtöbb gyermeket szerepeltető iskola a kampány végeztével több mint egymillió forint értékben kap tanszereket, sportszereket.

Berzai Zsolt alezredes
Berzai Zsolt alezredes

Az OBB főtitkára, Berzai Zsolt alezredes megköszönte a cégtől érkezett támogatást és szerepvállalást. Elmondta, hogy évről évre népszerűbb a vetélkedő, tavaly már közel ezer család részvételével indult meg a küzdelem. Az alapvető közlekedési szabályokkal már óvodáskortól ismerkednek a gyerekek, viszont a betartandó regulákat újra és újra át kell venni. Beszámolt arról, hogy a vetélkedő feladatait a család egységére építve oldhatják meg a versenyzők. A korábbi évekhez viszonyítva a részvétel feltételei nem változtak. A vetélkedőn minimum háromtagú család indulhat, melyben egy 6–17 közötti gyereknek kell szerepelnie. A felnőttek közül legalább az egyiknek rendelkeznie kell B kategóriás vezetői engedéllyel. A jelentkezőknek regisztrálniuk szükséges a vetélkedő www.kozlekedikacsalad.hu oldalán, és ezt követően kezdődnek meg a területi fordulók. A megyei fordulók legjobb 20 csapata jut tovább. A selejtezők április 14-én kezdődnek, a tervek szerint az országos döntőnek Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye ad otthont június 23–24-én. A vetélkedő elméleti feladatait teljesítve a támogatók jóvoltából minden család egy Skoda gépkocsival külön-külön indul útnak. Az egyes állomáshelyeken kerékpárral és személyautóval ügyességi és szabályossági feladatokkal kell megbirkózniuk a családoknak. Az alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a vállalkozó kedvűek a honlap online játékán is részt vehetnek, ahol egyéb értékes ajándékokat lehet nyerni.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke megerősítette az összefogás létjogosultságát, hiszen a közlekedők közös érdeke, hogy aki reggel elindul, este épségben térjen haza. A családok közös küzdelme, a szülők szabálykövető magatartása jó példát állít a gyermekek elé, ezért az elnök minél több családot buzdított a részvételre.


FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: MANEK ATTILA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.