Ismét közlekedik a család

2018. 04. 04., sze - 13:24
Zsaru Magazin

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága hetedjére indította útnak a Közlekedik a család vetélkedőt.

A részletekről az ORFK-OBB stratégiai partnereivel közösen tartott tájékoztatót a Skoda Schiller–Palota Automobil telephelyén március 26-án.

Németh János a Porsche Hungaria részéről emlékeztette a jelenlévőket, hogy a családok évére koncentrálva cégük továbbra is támogatja a baleset-megelőzést célzó törekvéseket. A vetélkedőből győztesen kikerülő családnak mára már hagyományosan felajánlottak egy Skoda Rapid típusú személykocsit. A cég képviselője a jelenlévőknek bemutatta a főnyeremény paramétereit. Megtudtuk, hogy a klasszikus versenyen túl az oktatási intézményeken keresztül is szereplésre ösztönözik a versenyzőket. Országosan az első három legtöbb gyermeket szerepeltető iskola a kampány végeztével több mint egymillió forint értékben kap tanszereket, sportszereket.

Berzai Zsolt alezredes
Berzai Zsolt alezredes

Az OBB főtitkára, Berzai Zsolt alezredes megköszönte a cégtől érkezett támogatást és szerepvállalást. Elmondta, hogy évről évre népszerűbb a vetélkedő, tavaly már közel ezer család részvételével indult meg a küzdelem. Az alapvető közlekedési szabályokkal már óvodáskortól ismerkednek a gyerekek, viszont a betartandó regulákat újra és újra át kell venni. Beszámolt arról, hogy a vetélkedő feladatait a család egységére építve oldhatják meg a versenyzők. A korábbi évekhez viszonyítva a részvétel feltételei nem változtak. A vetélkedőn minimum háromtagú család indulhat, melyben egy 6–17 közötti gyereknek kell szerepelnie. A felnőttek közül legalább az egyiknek rendelkeznie kell B kategóriás vezetői engedéllyel. A jelentkezőknek regisztrálniuk szükséges a vetélkedő www.kozlekedikacsalad.hu oldalán, és ezt követően kezdődnek meg a területi fordulók. A megyei fordulók legjobb 20 csapata jut tovább. A selejtezők április 14-én kezdődnek, a tervek szerint az országos döntőnek Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye ad otthont június 23–24-én. A vetélkedő elméleti feladatait teljesítve a támogatók jóvoltából minden család egy Skoda gépkocsival külön-külön indul útnak. Az egyes állomáshelyeken kerékpárral és személyautóval ügyességi és szabályossági feladatokkal kell megbirkózniuk a családoknak. Az alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a vállalkozó kedvűek a honlap online játékán is részt vehetnek, ahol egyéb értékes ajándékokat lehet nyerni.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke megerősítette az összefogás létjogosultságát, hiszen a közlekedők közös érdeke, hogy aki reggel elindul, este épségben térjen haza. A családok közös küzdelme, a szülők szabálykövető magatartása jó példát állít a gyermekek elé, ezért az elnök minél több családot buzdított a részvételre.


FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: MANEK ATTILA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.

 

Megvágta az arcát

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a 44 éves férfit, aki a gyanú szerint egy láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét.